900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross in Gerona organizes a roundtable about the economic crisis and the integration of the foreigners
18-12-2013
web dia migrant ATT53392
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

Amb motiu del Dia Internacional del migrant, el Servei d’Acollida a Immigrants i Refugiats de la Creu Roja a Girona, va organitzar la Taula rodona sobre crisi econòmica i integració de les persones estrangeres.

L’acte celebrat a l’aula B de la Casa de Cultura de Girona, va comptar amb la intervenció de l’advocat, Benet Salellas, i del professor de Ciència Política i sociòleg, Xavier Torrens.

Una de les conclusions que el ponent Xavier Torrens va comunicar al final de la xerrada és la idea de la manca de formació i coneixements sobre les polítiques públiques de gestió de la diversitat cultural a l’Estat Espanyol. Així, segons el professor, aquest fet té com a conseqüència l’aplicació d’un model d’expulsions i de segregació envers els estrangers, els mateixos que es veuen atrets per la riquesa del nostre país.

També es va posar en relleu la poca sensibilitat dels mitjans de comunicació en el moment de tractar el fet migratori, ja que sovint han presentat als estrangers com una amenaça o com un problema.

Servei d'Acollida i Refugiats de la Creu Roja

Aquest projecte comprèn tot un seguit d'intervencions individuals i grupals per tal d'atendre de manera integral el col·lectiu estranger, tant immigrant com sol·licitants de protecció internacional i refugiats, tenint en compte les especificitats que impliquen determinats col·lectius per la seva especial vulnerabilitat (menors estrangers no acompanyats, víctimes de trata, etc.)

Aquest servei va atendre les demandes d'acollida, menors estrangers no acompanyats i sol·licitants de protecció internacional de 782 persones.

La Creu Roja a Girona treballa també per trencar estereotips i prejudicis sobre les persones estrangeres per tal de fomentar el respecte, la tolerància i prevenir actituds xenòfobes.
Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja