900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
FAQS - Fes-te'n Voluntari

Pregunta:  Quina és l’edat mínima per ser voluntari/ària?
Resposta: 16 anys.

Pregunta:  Amb 14/15 anys podria realitzar alguna tasca com a voluntari/ària a Creu Roja?
Resposta: Una persona es pot fer  voluntària de Creu Roja amb 16 anys, però en algunes assemblees de Creu Roja existeix el Projecte Franja, projecte  de Creu Roja Joventut adreçat al col·lectiu de nois/es d' entre 14 i 15 anys que estiguin interessats/des a incorporar-se a l'activitat voluntària. La raó per la qual es va creure necessari crear aquest projecte va ser per motivar un grup de nois/es mitjançant activitats formatives, accions pràctiques i activitats de lleure, per poder així facilitar una millor incorporació a l'acció voluntària a Creu Roja. 
Durant el període en el qual aquest grup de joves pertany al "GRUP FRANJA" es realitzen (sempre fora d'horari escolar ) tallers , formació (Disminucions, Infància, Medi Ambient, Gent Gran, Educació per a la Salut i Cooperació Internacional), visites i/o col·laboració en alguns projectes que es realitzen  a Creu Roja (Campanya de Reis,...), activitats pròpies del grup i sortides o activitats de lleure.

Pregunta:  Quina és la disponibilitat de temps que es requereix per ser voluntari/ària?
Resposta: Aquesta disponibilitat de temps pot ser flexible, encara que l’ideal seria que puguessis participar de manera continuada dedicant aproximadament unes tres hores setmanals durant com a mínim un any.

Pregunta:   En quin horari es pot participar com a voluntari/ària?
Resposta: Depèn de l’activitat on participis, però el que sí que demanem és que puguis participar de manera continuada dedicant aproximadament unes tres hores setmanals durant com a mínim un any, però igualment aquesta dedicació, depenent de la teva disponibilitat de temps pot ser flexible. Quan assisteixis a l’entrevista, al plantejar la teva disponibilitat de temps, t’explicaran els horaris i els dies de funcionament de les diferents activitats i et podran orientar on podries col·laborar. 

Pregunta:   Si no disposo d’uns dies i d’uns horaris fixes al llarg de la setmana, podria col·laborar en diferents dies i horaris?
Resposta: Quan assisteixis a l’entrevista, al plantejar la teva  variada disponibilitat de temps, la persona que t’atengui t’ajudarà a trobar un tipus d’activitat que no requereixi d’un dies i horari fix perquè puguis participar.

Pregunta:   Es necessita alguna formació específica per ser voluntari/ària?
Resposta: Per ser voluntari/ària es requereix la formació que Creu Roja proporciona per a les persones que es volen incorporar com a voluntàries: el curs de Formació Bàsica Institucional (curs de coneixement de l’Entitat per incorporar-se a la mateixa) i el curs de Formació per a la Intervenció (curs que capacita per actuar en un Àmbit d’ actuació determinat de l’Entitat).

Pregunta:  Davant d’un desatre natural produït en un altre país: Puc anar a col·laborar com a voluntari en el lloc d’emergència?
Resposta: No podem incorporar-te en la nostra activitat en aquell moment, atès que enviem personal especialitzat i format per a emergències al lloc dels desastres.
En el nostre model d'intervenció la principal eina és treballar a través de la Creu Roja local. Els voluntaris i voluntàries de la Creu Roja local són els primers a arribar, els qui coneixen la zona i l’idioma. Els escassos especialistes que enviem des de Creu Roja Espanyola van en suport a aquest personal local i han estat formats i entrenats d'acord amb els estàndards internacionals de la nostra Organització, per facilitar el treball en plena coordinació amb altres Societats Nacionals de Creu Roja amb què treballem. Creu Roja Espanyola posseeix Unitats de Resposta immediata davant emergències en àrees de Salut, Logística, Telecomunicacions, Distribució de Socors i Aigua i Sanejament.
De tota manera si desitges oferir una part del teu temps lliure a Creu Roja pots dirigir-te a l'Assemblea Local més pròxima al teu lloc de residència on seràs degudament atès/a. I en un futur,  si reuneixis el perfil per a cooperació internacional i un cop tinguis la formació necessària, podries optar a  integrar-se en les unitats d'emergència o treballar com a delegat de CRE i entrar en el procés de selecció per als pròxims cursos de formació que la Institució tingui programats per a futures intervencions de Cooperació Internacional.

Contacte

Adreça: c/ Joan d'Àustria 118
08018 Barcelona

Demana més informació al nostre contacte per Fer-te'n Voluntari de la Creu Roja.

Telèfon: 93 300 65 65

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja