900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Interior adhiere la Cruz Roja en la Red RESCAT de emergencias de la Generalitat
31-07-2014
Xarxa RESCAT
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La Creu Roja es dotarà de 50 terminals mòbils de la xarxa RESCAT per instal·lar en els seus vehicles i equips destinats a emergències: 20 d’ells cedits directament pel Departament d’Interior i 30 més, adquirits per una subvenció de Protecció Civil de la Generalitat.

La Creu Roja col·labora activament des de fa anys amb el Departament d’Interior en matèria de protecció civil i emergències realitzant tasques de sensibilització dels riscos de prevenció i d'emergència.


El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, han signat avui un conveni pel qual la Creu Roja s’integra en el sistema de la xarxa de comunicacions d’emergència RESCAT de la Generalitat.

La integració de la Creu Roja en la xarxa de comunicacions d’emergències de la Generalitat RESCAT, permetrà a Protecció Civil de la Generalitat reforçar la resposta davant les situacions de risc i emergència. A partir d’ara, la Creu Roja tindrà una comunicació directa amb el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT i alhora disposarà d’una xarxa digital específica per a les comunicacions d’emergència.

D’una banda, es reforça el nivell d’atenció que reben les persones afectades per una situació d’emergència, sobretot aquelles que hagin estat evacuades i acollides en instal·lacions provisionals. D’altra banda, es reforcen els nivells de seguretat en els actes que cobreix la Creu Roja amb caràcter preventiu.

Amb l’acord assolit, el Departament d’Interior cedeix 20 terminals mòbils de la xarxa RESCAT per instal·lar en els vehicles i equips de la Creu Roja destinats a emergències, inclòs el Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya, ubicat a Barcelona. A més, Protecció Civil de la Generalitat subvencionarà l’adquisició de 30 terminals més per part de la Creu Roja.

La Creu Roja disposa actualment d'una xarxa i equips propis de telecomunicacions que no permeten la comunicació a través de la xarxa RESCAT ni la interlocució directa amb Protecció Civil. Fins ara, aquesta comunicació es feia entre la sala central de la Creu Roja i el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, on la Creu Roja té habilitada una posició per operadors propis, a través de telèfon o de l’emissora pròpia de la Creu Roja de la seva posició.

La Creu Roja ja col·labora activament des de fa anys amb el Departament d’Interior en matèria de protecció civil i emergències realitzant tasques de sensibilització dels riscos (campanya de revetlles, platges, etc.), de prevenció (dispositius preventius per actes de massiva concurrència o per episodis de risc per pluges intenses previstes, per exemple) i d'emergència (sobretot atenció a la població). Fruit d’aquesta col·laboració i coordinació, la Creu Roja ha dimensionat amb personal i material totes les seves assemblees (presència al territori) per poder atendre a la població evacuada d’una eventual emergència.

La col·laboració entre Interior i la Creu Roja en matèria de protecció civil es va plasmar l’any 2008 en un primer conveni que es va renovar l’any 2011. El conveni que s’ha signat ara és deriva del signat el 2011, no el substitueix, i significa un salt qualitatiu en la implicació de la Creu Roja en el sistema de protecció civil de Catalunya.
Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja