900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja presenta un recetario de platos saludables a menos de 1 € de cocineros catalanes de renombre
24-02-2015
Ada Parellada
Ada Parellada en la presentación de ayer
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

El llibre s’ha editat gràcies al suport de Nestlé i està destinat a famílies amb pocs recursos econòmics amb l’objectiu de guiar-los en la preparació d’àpats saludables, a un preu molt assequible.

Cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada hi han participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals.

La Creu Roja a Catalunya ha presentat el receptari de cuina “Per menjar bé, bo i barat” que compta amb la col·laboració de Nestlé i d’una desena de cuiners de reconegut prestigi internacional amb l’elaboració de receptes saludables innovadores i molt econòmiques.

Han presentat la publicació dilluns, 23 de febrer de 2015, a la seu de la Fundació Alícia, el Conseller de Salut, Boi Ruíz, el director general de Nestlé España, Laurent Dereux, el president de la Fundació Alícia, Germán Ramón Cortès, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

Durant l’acte de presentació, Dereux ha afirmat que “la nostra participació en aquesta Aliança Solidària no és solament un pas més en la llarga relació entre Nestlé i la Creu Roja a Catalunya. Ans al contrari, és un pas molt rellevant per a nosaltres pel fet de ser un projecte directament vinculat a l’àmbit de la nostra activitat empresarial: l’alimentació i la nutrició de les persones”. Per la seva part, Marquès ha insistit en què la “aquest receptari, que  ha estat possible gràcies a la àmplia aliança estratègica amb Nestlé, pretén garantir, sobretot, el dret de les famílies a alimentar els seus fills i filles de manera saludable i amb absoluta normalitat”.

Professionals de l’alta gastronomia reconeguts internacionalment com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Père Planagumà, Fina Puigdevall, Jean Louis Neichel, Isma Prados, Josep Marique Luque o, Joan Carol han creat receptes amb aliments variats i nutritius i amb un cost molt econòmic perquè el receptari està destinat a famílies amb dificultats econòmiques. Per la seva banda, la Fundació Alícia també ha col·laborat en la creació d’aquesta publicació aportant la seva expertesa i innovació en la creació de receptes amb aliments en conserva, una tipologia d’aliments al qual tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.

Garantir el dret a l’alimentació equilibrada

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix  des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.

L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil

Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà, gràcies al suport de Nestlé. L’objectiu del receptari és repartir-lo entre les famílies que són usuàries dels projectes d’alimentació de la Creu Roja, com ara el Programa d’Aliments de la UE, els kits de suport social, les beques de menjador escolar, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, entre altres. Només el 2014, la Creu Roja ha donat ajuda alimentària a prop de 60.000 infants en risc.

Tots aquests projectes i, en concret la publicació del receptari “Per menjar bé, bo i barat”, s’emmarquen dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja l’objectiu de la qual consisteix en recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

 

Descarrega't el receptari aquí.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja