900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja impulsa a l’Àfrica dos projectes destinats a eradicar la desnutrició i fomentar la salut pública
25-05-2015
webniger
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Tots dos projectes, amb més de 22.250 persones beneficiaries, es centren en combatre la fam i la mortalitat per problemes de salut en dos dels països africans més desfavorits: el Níger i Moçambic.

A més, la institució humanitària també va donar resposta l’any passat al brot d’Ebola a Sierra Leone i treballa en la prevenció i millora de les condicions de salut de les persones afectades per l’VIH a l’Àfrica.

La Creu Roja a Catalunya ha impulsat enguany al continent africà, dos projectes humanitaris destinats a combatre la desnutrició i fomentar la salut pública i el respecte al medi ambient entre la comunitat africana, específicament a la regió de Maradi (Níger) i a Maputo (Moçambic).

L’any 2015 es compleix la data límit proposada durant la Declaració del Mil·lenni per assolir els 8 objectius pactats per la Organització de les Nacions Unides (ONU) en matèria de fam, salut, pobresa, educació, desigualtat de gènere o medi ambient. D’aquests vuit Objectius, sis estan directament relacionats amb la infància, la salut i la reducció de la fam, aspectes en els quals la Creu Roja ha decidit posar el focus a través dels projectes que duu a terme al Níger i a Moçambic. Tots dos projectes amb més de 22.250 persones beneficiàries directes, es centren en combatre la fam i la mortalitat infantil per problemes de salut.

Níger: tractament de la desnutrició

Per fer front a la desnutrició, la Creu Roja ha iniciat aquest mes de maig al Níger el projecte “Prevenció, detecció i tractament de la malnutrició sota un enfocament comunitari” dirigit als col·lectius locals en situació de major vulnerabilitat: nens i nenes menors de 5 anys i dones embarassades i lactants.

Durant 18 mesos, més de 17.500 persones hi participaran directament amb un doble objectiu: tractar els casos de desnutrició, derivant-ne els més severs a centres de rehabilitació nutricional i afavorir la corresponsabilitat i la implicació de la comunitat per acabar amb aquest problema que segons la OMS, és responsable d’una tercera part de les morts infantils arreu del món i afecta més del 40% dels nens i nenes d’Àfrica.

Aquest projecte compta actualment amb fons propis de la Creu Roja, així com amb el finançament de la Fundació la Caixa i aportacions de la població de Granada.

Moçambic: salut pública i gestió mediambiental

El segon projecte que la Creu Roja ha iniciat durant el gener de 2015, és un programa de suport per a la promoció de la salut pública i la gestió mediambiental per millorar les condicions de vida dels habitants del municipi de Maputo, a Moçambic.

Aquest projecte, que tindrà una durada de 24 mesos, s’està desenvolupant a tres mercats municipals amb un seguit d’accions dirigides tant a persones venedores i comerciants, com a famílies. Es realitzaran tallers formatius sobre la manipulació d’aliments, hàbits higiènics saludables i la prevenció de malalties endèmiques (malària, còlera i altres malalties relacionades amb l’aigua) a més de 220 persones.

A més, també hi ha prevista la construcció d’un bany públic per prevenir malalties relacionades amb la salubritat del mercat alhora que es pretén realitzar activitats de sensibilització a venedores i famílies dels barris veïns als mercats, sobre salut pública i el consum de productes alimentaris que s’ofereixen. Així mateix, es desenvoluparan activitats de prevenció del còlera i la malària que beneficiaran directament a 750 famílies d’aquest municipi, algunes d’elles, afectades per l’VIH/Sida.

Aquest projecte compta amb fons propis de la Creu Roja Espanyola i la Creu Roja Moçambiquesa, així com amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Castellbisbal, l’Ajuntament de Cerdanyola, l’Ajuntament Torroella de Montgrí i el Consell Municipal de la Ciutat de Maputo (CMCM).

Resposta de la institució enfront l’Ebola

Durant el brot del virus de l’Ebola a l’Àfrica Occidental la Creu Roja  ha donat suport a la construcció i implementació del Centre de Tractament d’Ebola (CTE) a Kenema (Sierra Leone) i va desplaçar l’any passat més de 33 delegats d’emergències a aquest país per fer front a aquesta malaltia, en coordinació amb les autoritats sanitàries i la Creu Roja a Sierra Leona.

Fins a finals de 2014, el CTE havia atès més de 450 pacients. Actualment, aquest centre de tractament continua donant assistència a persones afectades o sospitoses d’haver estat contagiades per aquest virus.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja