900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Arrenca la campanya "Berenar solidari" d'Espuña i la Creu Roja
09-10-2015
_1060859_WEB
Antoni Aguilera (President de la Creu Roja a Catalunya) i Xavier Espuña (Gerent d'Espuña)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

El gerent d'Espuña, Xavier Espuña, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, han presentat la campanya #BerenarSolidari a Santa Coloma de Gramenet. 

Amb aquesta iniciativa, Espuña col·labora amb el projecte de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació infantil de la Creu Roja a Catalunya.

Per cada fotografia d'un berenar o dinar que l'usuari comparteixi en les seves Xarxes Socials amb els hashtag #BerenarSolidari, Espuña farà entrega d'un "entrepà solidari" als nens i nenes en situació de vulnerabilitat atesos per la Creu Roja.

Espuña i la Creu Roja han presentat la campanya #BerenarSolidari, el 7 d'octubre, en un acte celebrat a l'espai d'èxit escolar de Santa Coloma de Gramenet, que ha comptat amb la participació del gerent d'Espuña, Xavier Espuña, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera. També han estat presents a l'acte Carmen Rico, secretària de la Creu Roja a Catalunya, i altres tècnics i voluntariat de l'entitat. Abans de la presentació, els màxims responsables d'ambdues organitzacions han signat el conveni de col·laboració per desenvolupar la campanya.

Milers de nens i nenes no tenen accés a una alimentació suficient, sana, saludable i equilibrada. Tal com es desprèn del 8è estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya (2015), el 92% de les famílies en situació vulnerable ateses per la Creu Roja pateixen inseguretat alimentària * a la llar: el 29,5% lleu; el 40,7%, moderada i el 21,7%, severa.

Compartir és la clau

Amb la voluntat de contribuir a la millora d'aquesta situació, arrenca el projecte "Berenar Solidari", una campanya que convida als usuaris a que comparteixin una foto del seu berenar a través de les xarxes socials.

L'acció, que es durà a terme entre octubre i desembre de 2015, parteix d'un concepte molt utilitzat en xarxes socials, "compartir", el significat del qual s'aplica molt menys en la vida real. Per cada fotografia d'un berenar o dinar que l'usuari comparteixi en les seves Xarxes Socials amb els hashtag #berenarSolidari, Espuña farà entrega d'un "entrepà solidari" als nens i nenes que més ho necessiten a través dels projectes d'alimentació infantil de la Creu Roja. A través de la pàgina web www.berenarsolidari.com / www.merienda-solidaria.com , es podrà seguir en temps real el nombre de fotos compartides i entrepans compartits. Els embotits donats per l’empresa també es distribuiran entre diverses assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, que els destinaran a diversos projectes d’alimentació per a famílies en situació vulnerable.

Justament per aconseguir el màxim suport d'empreses, administracions i de la societat civil per garantir una alimentació saludable als nens i nenes en situació vulnerable, la Creu Roja va llançar al maig de 2014 l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil. Per a Antoni Aguilera, president de la Creu Roja a Catalunya, "les dificultats socials i econòmiques per les que avui dia passen moltes famílies exigeix unir esforços, per la qual cosa és fonamental la col·laboració entre les entitats socials i el món empresarial". En aquest sentit, ha agraït a Espuña que se sumi a aquesta Aliança.

Per al gerent de l'empresa càrnia, Esteban Espuña, "la situació de vulnerabilitat que viuen moltes de les famílies de Catalunya és francament greu i volem contribuir a la millora de les seves condicions de vida començant per una necessitat bàsica: l'alimentació".
Espuña neix l'any 1947 a Olot (Girona) com a fabricant d'embotits. Des de llavors, ha sabut ampliar la seva gamma de productes i estar present al mercat nacional i internacional. Les exportacions suposen un 51% de la facturació total de l'empresa i, encara que està present en més de 45 països del món, els seus principals mercats són França, Argentina, Regne Unit, Alemanya i Portugal. Espuña també exporta a d’altres països molt exigents amb la qualitat i amb la seguretat alimentària, és el cas del Japó i Corea. Canadà i Estats Units suposen dos nous mercats estratègics per a l'exportació de la companyia, durant l'any 2015. Espuña ha vist recompensat el seu esforç en innovació aconseguint 7 premis al "Producte de l'Any" durant 5 anys consecutius amb els seus Cañitas, Tapes al Minut i Talls de Pernil en Envàs. Més informació a www.espuna.es.

La Creu Roja és una institució humanitària amb múltiples àmbits d'intervenció, que van des de la intervenció social amb els col·lectius vulnerables, fins als programes d'ocupació, els serveis per a gent gran, la cooperació internacional, el socorrisme, les activitats de sensibilització en drets humans, o els programes d'infància i joventut. En els últims anys, la Creu Roja a Catalunya s'ha bolcat en fer front als efectes de la crisi econòmica i els seus projectes de lluita contra la pobresa han arribat a 205.625 persones des de principis d'aquest any, de les quals 34.000 són nens i nenes que han rebut ajuda alimentària. Per garantir una alimentació saludable als més petits, la Creu Roja compta amb diferents projectes, com la distribució de targetes de prepagament per a la compra de productes bàsics entre les famílies amb fills en situació de dificultat, les beques de menjador i alimentació a primària i secundària, o el repartiment de lots d'aliments o de berenars en espais on els nens i nenes fan activitats d'èxit escolar.

Més informació sobre el projecte de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil awww.ellsnopodenesperar.org.

* S'entén per seguretat alimentària l'accés físic, social i econòmic en tot moment a aliments suficients, nutritius i saludables de manera que es pugui garantir una vida autònoma, sana i activa de l'individu i del seu nucli familiar.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja