900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Food Aid Plan of EU in Catalonia
24-02-2016
_DLR1296
Storage of food for distribution to member institutions Food Aid Plan
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

1 de cada 3 beneficiaris del pla d’ajuda alimentària són infants en risc.

 En un any, la Creu Roja a Catalunya haurà repartit prop de 7.500.000 kg d’aliments a 133.141 persones a través del Pla d’ajuda alimentària de la UE

La Creu Roja a Catalunya distribuirà 1.991.885,992 kg d’aliments a 128.067 persones en situació de vulnerabilitat des d’ara i fins al proper mes d’abril. Aquest repartiment correspon a la tercera fase de la convocatòria de 2015 del Pla d’Ajuda Alimentària de la UE. Cada convocatòria anual del pla consta de tres fases i la tercera s’acaba de desenvolupar a principis de l’any següent. Arreu de l’Estat, aquesta tercera fase preveu el repartiment de 15.830.000 Kg de productes de primera necessitat.

Els aliments distribuïts són tots de caràcter bàsic, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge, com ara arròs, cereals, llet en pols, llegums, oli, aliments en conserva, tomàquet fregit o galetes. Aquests aliments busquen satisfer les necessitats tant de les persones adultes com dels infants en situació vulnerable i s’agrupen en cistelles, cadascuna de les qual conté els aliments necessaris per mantenir una alimentació equilibrada d’acord amb criteris nutricionals.

 El pressupost del pla està finançant en un 85% per la UE (en concret, pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides, FEAD) i en un 15% pels estats. A l’Estat espanyol, aquest programa depèn dels Ministeris d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (concretament pel Fons Espanyol de Garantia Agrària); Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; i el d’Ocupació i Seguretat Social. Al seu torn, l’Estat adjudica la gestió del pla per concurs públic a entitats socials. Actualment, aquestes entitats són la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que el gestionen al 50%.

Com a entitat gestora, la Creu Roja emmagatzema i distribueix els aliments a les entitats adherides al programa, que fan arribar directament els aliments a les persones en situació vulnerable. Des d’ara i fins al proper mes d’abril, la Creu Roja a Catalunya farà arribar aliments a 369 d’aquestes entitats (entre les quals es  troben assemblees locals i comarcals de la Creu Roja), que els repartiran entre 128.067 persones, dels quals 1 de cada 3 són infants. Amb aquesta finalitat, la Creu Roja compta amb un equip de voluntariat de 1.673 persones arreu de Catalunya.

 Balanç anual del Pla d’ajuda alimentària de la UE       

Sumant les tres fases del Pla d’ajuda alimentària de la UE de 2015, la Creu Roja a Catalunya haurà repartit un total de 7.482.409,832 kg d’aliments a 133.141 persones (que han rebut ajuda en una o més fases del pla). Arreu de l’Estat, la institució humanitària haurà repartit 113.000.000 kg d’aliments.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja