900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Comença la Campanya del Sorteig d'Or de la Creu Roja de 2016
25-04-2016
sorteig_or_seccio_2016
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Els fons recaptats es destinaran a projectes de la Creu Roja, especialment als de lluita contra la pobresa i als d’alimentació infantil.
Durant la darrera edició del Sorteig d’Or, es van recaptar més de 3,5 milions d’euros per a la tasca humanitària de la Creu Roja.
 
La Creu Roja a Catalunya inicia aquesta setmana la Campanya del Sorteig d’Or de 2016, una iniciativa anual amb què es recapten fons per al desenvolupament de projectes socials i humanitaris. Aquest any, els fons recaptats es destinaran prioritàriament a projectes relacionats amb la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, així com amb a l’alimentació infantil.
 
En aquesta 37ena edició del Sorteig d’Or, que se celebra el 21 de juliol a Avilés (Astúries), la Creu Roja mobilitzarà el seu voluntariat, personal, socis i sòcies i organitzacions i empreses associades per a la venda de butlletes del Sorteig d’Or. La Creu Roja va aconseguir l’any passat 3.532.900 euros gràcies al Sorteig d’Or per desenvolupar la seva tasca humanitària i social.
 
En aquests moments, l’acció de la Creu Roja a Catalunya està focalitzada en projectes de lluita contra la pobresa, que durant el 2015 van atendre 229.346 persones, i d’atenció a la infància en risc. La Creu Roja està desenvolupant des de maig de 2014 la campanya de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, una crida a la ciutadania, a les empreses i a la societat civil per aplegar recursos i esforrços per garantir una nutrició saludable als més petits.
 
Fins al moment, s’ha recaptat prop d’1 milió d’euros, amb què s’han repartit 111.820 alimentaris infantils. Arribats a aquest punt, la Creu Roja enceta una segona fase d’aquesta campanya amb l’objectiu de combatre la inseguretat alimentària severa, aquella que afecta tant la quantitat com la diversitat d’aliments i tant a adults com a infants. El màxim grau d’inseguretat alimentària afecta 1 de cada 5 famílies en situació vulnerable ateses per la Creu Roja.
 
A continuació, es detallen els projectes socials que es poden finançar gràcies al Sorteig d’Or:

  • Comprant 1 BUTLLETA (5 €): La Creu Roja podrà lliurar 1 lot d'ajuda per atendre les necessitats higièniques bàsiques d'un home en situació de vulnerabilitat.
  • Comprant 2 BUTLLETES (10 €): La Creu Roja podrà lliurar 1 lot d'ajuda per atendre les necessitats higièniques bàsiques d'una dona en situació de vulnerabilitat.
  • Comprant 6 BUTLLETES (30 €): La Creu Roja podrà lliurar 3 motxilles amb material escolar a nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat.
  • Comprant 9 BUTLLETES (45 €): La Creu Roja podrà lliurar 1 lot d'ajuda per atendre l'alimentació bàsica d'un nadó de 0 a 6 mesos d'una família en situació de vulnerabilitat.
  • Comprant 10 BUTLLETES (50 €): La Creu Roja podrà lliurar 1 lot de productes d'alimentació bàsica per atendre les necessitats d’una família en situació de vulnerabilitat.
Els premis del Sorteig de l’Or
 
El lema del Sorteig d’Or d’enguany, inscrit a les seves butlletes, està format per una part fixa “Números que acaben amb...” i un final que va variant segons el cas (la desigualtat, la soledat, els maltractaments, l’exclusió...). Amb aquests missatges, la Creu Roja vol instar la ciutadania a implicar-se en els projectes de la Creu Roja per pal•liar les desigualtats socials.
 
Per fomentar la participació ciutadana, aquesta edició del Sorteig està novament dotada de premis: un primer premi de 3 milions d’euros, un segon d’1,5 milions d’euros i un tercer de 750.000 euros. A més d’aquests premis, es pot optar a 129 premis de 2.500 €, 129 premis de 1.500 €, 129 premis de 600 € i 1.170 premis de 300 €, 200 € i 100 €. En total, es repartiran 3.900 premis de diferents quantitats.
 
En la venda i distribució de les butlletes del Sorteig d’Or, hi participen voluntariat de l’entitat, venedors i empreses col•laboradores, a més de milers d’establiments que permeten portar el Sorteig d’Or a tots els racons de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol.
 
Més informació a:
 
Web: www.creuroja.org / http://www.cruzroja.es
Facebook: https://www.facebook.com/CreuRojaCatalunya/
Twitter: #SorteigOr @CreuRojaCat
 
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja