900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja, con el apoyo de la Generalitat de Catalunya, garantizará el alojamiento temporal de cerca de 750 personas afectadas por el terremoto de Ecuador
04-05-2016
DSC_0381
De izquierda a derecha: El presidente de Cruz Roja Cataluña, Antoni Aguilera, Secretario de Asuntos Exteriores Jordi Solé, el Cónsul de Ecuador en Barcelona Richard Olivo Padilla y el Director de Cooperación Internacional de Cruz Roja Cataluña, Ramón Jané
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

L’enviament d’allotjaments temporals forma part d’una segona onada d’ajuda humanitària a la zona afecta pel terratrèmol, després de la primera immediatament posterior a l’emergència. La Creu Roja segueix cobrint altres necessitats bàsiques de la població afectada pel sisme.

L’allotjament va ser una de les principals necessitats detectades per la Creu Roja després del terratrèmol. Es calcula que, entre 3.000 i 5.000 persones, requereixen allotjament d'emergència.

 Des de Catalunya, la Creu Roja enviarà estructures per muntar prop de 150 allotjaments temporals d’emergència per a les persones afectades pel terratrèmol de l’Equador, que han perdut les seves llars. Cadascun d’aquests allotjaments temporals acollirà de mitjana 5 persones, de manera que, en total, se’n beneficiaran unes 750 persones.

També aquesta mateixa setmana, sortiran des de las Palmas de Gran Canària estructures per muntar 150 allotjaments temporals més. Així, en total, la Creu Roja Espanyola (CRE) enviarà prop de 300 allotjaments temporals d’emergència, amb capacitat per acollir unes 1.500 persones afectades pel terratrèmol, per a la qual cosa també es traslladaran dos delegats de CRE fins a la zona afecta pels sisme.  En el cas de Catalunya, també ha contribuït a finançar l’enviament l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

 La majoria d’allotjaments temporals  s’enviaran per via marítima des del Port de Barcelona fins a la ciutat equatoriana de Pedernales, la més afectada pel sisme, on és previst que arribin d’aquí a un mes. Tot i això, per tal que la Creu Roja equatoriana pugui provar tècnicament el muntatge de les estructures, dues d’elles s’enviaran per avió aquesta mateixa setmana.

 L’allotjament va ser una de les principals necessitats detectades per la Creu Roja després del terratrèmol que es va produir a l’Equador el passat 16 d’abril, juntament amb la d’articles de primera necessitat, aigua potable, sanejament i aliments. S'estima que entre 70.000 i 100.000 persones requeriran algun tipus d'assistència, de les quals de 3.000 a 5.000 requereixen allotjament d'emergència.

 Per tal donar més detalls de l’enviament, s’ha celebrat un acte aquest dimecres, 4 de maig, a les 10.30 h, a la seu de la Creu Roja. Durant aquesta presentació, s’ha fet una demostració del muntatge d’un allotjament temporal. Hi ha assistit el Secretari d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat de Catalunya, Jordi Solé, el cònsol de l’Equador a Barcelona, Richard Eduardo Olivo Padilla, el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, i el director de Cooperació Internacional de l’entitat, Ramon Jané. Els representants de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat i del Consolat de l’Equador han agraït les mostres de solidaritat de la societat catalana vers la població equatoriana afectada pel terratrèmol, així com la col·laboració dels diferents agents implicats (administracions, organitzacions humanitàries...) per fer front a aquesta emergència.

 

Catalunya, prionera en el projecte d’allotjaments temporals

 Els allotjaments temporals pretenen cobrir el salt entre la fase d’allotjament d’emergència i la d’allotjament permanent dins el programa d’Acció Humanitària, a través d’un disseny d’habitatge temporal i progressiu de construcció ràpida. Els habitatges temporals són estructures còmodes i segures, que permeten “dignificar el màxim les condicions de vida de les persones afectades per una situació d’emergència fins que no puguin comptar de nou amb un habitatge permanent”, segons ha explicat el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera.

 El director de Cooperació Internacional de la Creu Roja a Catalunya, Ramon Jané, ha afegit que els allotjaments temporals compleixen els estàndards de qualitat del Projecte Esfera, consistent en la Carta Humanitària i les Normes mínimes de resposta Humanitària en casos de desastre, producte de l’experiència de moltes organitzacions que treballen al camp humanitari.  A més, ha exposat que el muntatge d’allotjaments temporals “es complementarà amb el desenvolupament d’un projecte d’aigua i sanejament” en el cas de l’Equador, com ja es va fer davant del terratrèmol d’Haití de l’any 2010. D’aquesta manera, es volen garantir unes condicions d’higiene i sanejament adequades de les famílies equatorianes afectades pel terratrèmol.

 Des de la Secretaria

 L’acció de la Creu Roja davant del terratrèmol de l’Equador

 El dissabte, 16 d'abril, es va registrar a l’Equador un sisme de 7,8 graus en l'escala de Richter a 20 km de profunditat que ha provocat greus danys en edificis i infraestructures, així com pèrdues humanes i milers de ferits. Més de 1.500 voluntaris i personal de la Creu Roja Equatoriana han donat suport a les persones afectades pel terratrèmol duent a terme tasques d’assistència humanitària, atenció sanitària, suport psicosocial, promoció i prevenció de la salut, avaluació de danys i detecció de necessitats, restabliment de contactes familiars i comunicació i gestió de la informació.  Amb el suport de la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, ja han donat suport sanitari, psicosocial o han facilitat l’accés a l’aigua i al sanejament a prop de 7.000 persones. La Creu Roja Espanyola (CRE) també està col·laborant en el dispositiu de la Creu Roja equatoriana per fer front a aquesta emergència.

Per col·laborar amb la Creu Roja en la crida d'ajuda a les persones afectades pel terratrèmol a l’Equador, es compta amb aquests canals:

 • Telèfon 900 22 44 90
 • Pàgina web: www.cruzroja.es / www.creuroja.org
 • SMS:
  • “AYUDA” al 28092 import íntegre del missatge 1,2€ per Creu Roja
  • “AYUDA” al 38088 import íntegre del missatge 3,00€ per Creu Roja
  • “AYUDA” al 38092 import íntegre del missatge 6,00€ per Creu Roja
 • COMPTES BANCARIS:
  • BBVA: ES92 0182 2370 4600 1002 2227
  • Banc Sabadell: ES31 0081 5232 2800 0108 4716
  • Bankia: ES77 2038 1063 65 6000619773
Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja