902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja, a l’homenatge de les 200.000 persones que van donar sang el 2015 a Catalunya
14-06-2016
Sang
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Federació Catalana de Donants de Sang, el Departament de Salut i el Banc de Sang han organitzat aquesta celebració per homenatjar les 200.000 persones que van donar sang el 2015 i encoratjar més gent a fer-ho. Enguany, el lema del Dia Mundial és “La sang ens connecta a tots”.

Assistiran a l’acte el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Antoni Comín. Per part de la Creu Roja, hi assistirà el seu vicepresident a Catalunya, Josep Quitet, i la seva presidenta provincial a Lleida, Dolors Curià.

L’Organització Mundial de la Salut celebra el 14 de juny el Dia Mundial del Donant de Sang per homenatjar la donació altruista. Aquest any, amb l’eslògan “La sang ens connecta a tots”, vol posar de manifest el civisme dels milions de persones que donen sang de forma regular.

A Catalunya, l’any passat prop de 200.000 persones van donar sang i van garantir que tots els malalts tinguessin sang per als tractaments mèdics. Per homenatjar-les, la Federació Catalana de Donants de Sang, el Departament de Salut i el Banc de Sang han organitzat un acte de celebració que comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, i Antoni Comín, conseller de Salut.

L’acte servirà per distingir una quarantena de persones i institucions que durant el 2015 van destacar per la seva tasca en favor de la donació altruista. La celebració serà a partir de les 11 h a la Llotja de Lleida.

Celebració als hospitals

Durant tota la setmana, els 12 grans hospitals amb banc de sang celebraran el Dia Mundial decorant els espais de donació amb banderoles, en les quals els donants podran escriure-hi el seu nom. D’aquesta manera, es vol crear una gran cadena que connecti les persones, tal com diu l’eslògan de l’OMS.

A més, a través d’una invitació que poden fotografiar i penjar a les xarxes socials, els donants podran nominar altres persones perquè segueixin el seu exemple i vagin a donar sang durant la setmana del 14 de juny.

Amb l’etiqueta #DiaD, es recolliran totes les mencions de la campanya del 14J, que es podrà seguir en a través dels comptes a Facebook, Twitter i Instagram del Banc de Sang (@donarsang).

Sobre la donació de sang

A Catalunya, cada dia fan falta 1.000 donacions de sang per atendre els malalts ingressats en clíniques i hospitals. Per això s’organitzen unes 4.000 campanyes a l’any per tot el territori. Al web donarsang.gencat.cat, es poden consultar tots els punts de donació.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Ser major d’edat
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada
- Per donar sang no cal estar en dejú.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja