902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja condemna l’atac contra un comboi d’ajuda humanitària a Alep, Síria
20-09-2016
convoy2_450x300
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Conflicte a Síria

El comboi atacat ahir es disposava a distribuir ajuda humanitària vital en àrees rurals d'Alep.

13 voluntaris de la Mitja Lluna Roja Siriana han perdut la vida en aquest atac.

La Creu Roja condemna l'atac sofert ahir per un comboi d'ajuda humanitària a Alep, Síria, en què han perdut la vida 13 voluntaris de la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana.

El comboi, integrat per 31 camions amb ajuda humanitària de Nacions Unides i de la Mitja Lluna Roja, es disposava a distribuir ajuda per 78.000 persones a la localitat de Urm al Kubra. L'atac també ha afectat un magatzem de la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana (MLRAS).

"Es tracta d'una flagrant violació del Dret Internacional Humanitari, fet que és totalment inacceptable. L'atac contra personal i instal·lacions de salut pot tenir serioses repercussions en les operacions humanitàries en marxa al país, privant a milions de persones d'una ajuda essencial per sobreviure", ha apuntat Peter Maurer, president del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

"Avui, la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja estan de dol. En solidaritat amb la Mitja Lluna Roja Àrab Síria fem una crida a la comunitat internacional perquè s'asseguri la protecció dels treballadors humanitaris i dels voluntaris i voluntàries. No som part del conflicte", ha indicat Tadateru Konoe, president de la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR / MLR).

Síria és un dels conflictes més perillosos del món per als treballadors humanitaris. Durant els passats 5 anys, 54 voluntaris i voluntàries de la Mitja Lluna Roja Siriana han perdut la vida mentre ajudaven als altres.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja repeteix la seva demanda a totes les parts en conflicte perquè s'adhereixin a les normes del Dret Internacional Humanitari, que inclou la protecció dels treballadors humanitaris.

Avui a la seu de la Creu Roja a Catalunya, s’ha fet un minut de silenci a les 13 h en homenatge al personal humanitari que ha perdut la vida en zones de conflicte, com Síria. Abans del minut de silenci, s’ha llegit el manifest de la Creu Roja.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja