900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja i la Diputació de Barcelona promocionen el voluntariat per acompanyar les persones grans
21-10-2016
gent gran foto portada_web
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Impulsen accions conjuntes per captar voluntariat per als projectes de gent gran i  sensibilitzar sobre la problemàtica de la soledat d’aquest col·lectiu a través de canals online i xarxes socials.

La iniciativa s’emmarca en un conveni per a la promoció d’accions en la xarxa de municipis.

La Creu Roja i la Diputació de Barcelona llancen la campanya “Mai caminareu sols”. L’objectiu és sensibilitzar sobre els drets i les necessitats de la gent gran – com ara, potenciar-ne l’envelliment actiu i la detecció de situacions de risc i vulnerabilitat - i promoure que la ciutadania faci voluntariat amb aquest col·lectiu.  Alguns dels aspectes en què es vol posar especial èmfasi és en combatre la soledat no volguda, relacionada amb la manca de contacte i vincles amb d’altres persones, la importància de poder donar suport en la promoció de l’autonomia i independència per a la realització de les activitats diàries  i la necessitat de vetllar per tenir hàbits saludables, tots ells aspectes importants per poder viure un envelliment satisfactori, autònom i participatiu.

La campanya es durà a terme entre el 24 d’octubre i el 6 de novembre i es difondrà mitjançant un espai web específic, amb l'etiqueta #MaiCaminereuSols a les xarxes de twitter (@CreuRojaCAT; @diba) i Facebook, els canals digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Catalunya Ràdio, la Diputació de Barcelona (DIBA) i la Creu Roja. Per aquests canals, també s’emetrà el vídeo de la campanya, que posa en valor les diferents necessitats de la gent gran.

Mitjançant aquesta campanya, també s’explicaran les accions que la Creu Roja i la Diputació de Barcelona impulsaran conjuntament en favor de la gent gran, amb el suport del voluntariat al món local. Ambdues institucions volen propiciar-hi espais on pal·liar la soledat de la gent gran, organitzar activitats que motivin l’envelliment actiu, afavorir la participació de les persones grans en espais comunitaris, donar suport a les seves llars i detectar situacions de vulnerabilitat.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per la Creu Roja i la Diputació de Barcelona, on també estan previstos projectes de suport alimentari per a infants en risc.

 

Informació Relacionada

Canals de difusió:

 

 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja