900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Xerrada del delegat de la Creu Roja a l'Equador, Marc Casas, sobre el projecte de desenvolupament socioeconòmic al sud del país
09-01-2017
Traslado de plantas (2)
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

El projecte de desenvolupament socioeconòmic de la Creu Roja equatoriana a la província de Loja, situada al sud del país, compta amb el suport de la Creu Roja a Catalunya.

Durant els dos anys de projecte, que finalitzarà el proper mes de setembre, es millorarà la situació socioeconòmica de 900 persones que es dediquen a l’agricultura.
 


La seu de la Creu Roja acollirà dimecres vinent, 11 de gener, a les 19.30 h, una xerrada del delegat català de la Creu Roja a l’Equador, Marc Casas, organitzada des del grup de voluntariat de cooperació internacional de l’assemblea local de Barcelona. L’acte es farà a l’aula 2 de formació.
 
Aquesta xerrada és una oportunitat per saber més sobre el projecte de desenvolupament socioeconòmic que la Creu Roja està executant  a la província de Loja (l’Equador) i compartir les vivències a terreny d’un delegat de la institució humanitària.
 
El projecte executat per la Creu Roja Equatoriana de la mà de la Creu Roja a Catalunya compta amb un pressupost global de 695.431,06 euros i està cofinançat per la Fundació “la Caixa” i diversos ajuntaments catalans. El seu objectiu general és contribuir a la millora dels nivells socioeconòmics de les famílies agricultores de sis parròquies de la província de Loja, mitjançant l’enfortiment de les seves capacitats productives i inserint les seves iniciatives emprenedores a les cadenes de valor i mercats potencials.
 
Aquest projecte pretén millorar la producció de l’economia local mitjançant els següents eixos d’actuació: impuls d’emprenedories per a la generació d’ingressos, foment de l’augment de la productivitat, tecnificació i comercialització de productes agroecològics, augment i transmissió de capacitats tècniques en productivitats i gestió empresarial; i respecte i protecció del medi ambient.  En total, ha beneficiat unes 900 persones (184 famílies), de les quals 421 són dones, centrant-se en tres associacions agricultores: una de cafè (APECAEL), una d’hortalisses (Las Orquídeas) i una de plantes aromàtiques (ASOPROAGVILC). Després de dos anys de durada, el projecte finalitzarà el proper mes de setembre.
 
El punt fort del projecte és la implicació directa dels petits agricultors i agricultores, ja que, a través dels diversos tallers de producció, comercialització i transformació agroecològica, s’ha aconseguit captar l’interès de la comunitat, cosa que ha facilitat la seva bona acollida.
 
A més d’impulsar aquest projecte de desenvolupament, la Creu Roja a Catalunya també es va implicar en l’acció humanitària posterior al terratrèmol que va afectar l’Equador el 16 d’abril de 2016. Així, amb el seu suport, es van poder enviar 145 estructures d’allotjament progressiu per a famílies que havien perdut les seves llars durant el sisme. 
 

 

 

Informació Relacionada
Cartell de la xerrada
 
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja