902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross devotes a minute of silence for the dead people in Nigeria yesterday, where 6 members of the Red Cross died
18-01-2017
#NotATarget (2)
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
La Creu Roja expressa el seu condol als familiars i a l’entorn de les víctimes d’aquest accident.

La  Creu Roja remarca un cop més que cal evitar els atacs contra la població civil i el personal humanitari en contextos de violència, respectant el Dret Internacional Humanitari.

 

La Creu Roja dedica avui, dimecres 18 de gener,  un minut de silenci a les persones que van perdre la vida a causa de la violència ahir a Nigèria, quan un avió de l’exèrcit va bombardejar per error el camp de desplaçats de Rann, al nord-est del país.

Segons s’havia pogut confirmar fins ahir a la tarda, aquest incident ha provocat la mort de més de 50 persones, entre elles 6 membres de la Creu Roja Nigeriana, que es trobaven realitzant tasques d’ajuda humanitària en el moment del bombardeig. Més d’un centenar de persones també van resultar ferides, entre elles també 11 voluntaris i voluntàries de l’organització humanitària. Els membres de la Creu Roja ferits ja han estat evacuats pel Servei Aeri Humanitari de les Nacions Unides (UNHASS).  Segons informes de Metges Sense Fronteres, altres organitzacions humanitàries també han resultat afectades per aquests fets.

Després d’aquest incident, la Creu Roja Nigeriana ha donat la directriu de suspendre temporalment les seves activitats en alguna de les zones afectades, així com en d’altres àrees d’alt risc per tenir temps per revisar les seves operacions. 

La Creu Roja també vol expressar el seu condol als familiars i amics de les persones que van perdre ahir en aquest lamentable incident i reiterar una vegada més que cal respectar la tasca del personal humanitari en zones de conflicte, així com evitar els atacs a la població civil en contextos de violència, tal com estableix el Dret Internacional Humanitari. 

El camp de Rann, situat aa prop de la frontera amb el Camerun i el Txad, acull persones que fugen de la violència de Boko Haram. Actualment, es troben en aquest camp prop de 25.000 persones. 

La Creu Roja a Catalunya farà avui dimecres, a les 13h, un minut de silenci a la seva seu per mostrar el seu respecte i condol tant a les víctimes de l'atac com als seus familiars.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja