902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja i TECSOS presenten la teleassistència mòbil accessible per a persones amb discapacitat
20-02-2017
cadira rodes
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La Creu Roja i TECSOS (Fundació de Tecnologies Socials), amb el suport de la Fundació Vodafone, presenten aquest dimarts, 21 de febrer, la nova teleassistència mòbil accessible per a persones amb diferents tipus de discapacitat.

A la seu de la Creu Roja, es mostraran els diferents models disponibles de la teleassistència mòbil accessible, concebudes per a persones amb discapacitat auditiva, visual i física (moderada i severa). Aquestes noves modalitats fan més accessible i universal l’ús de la teleassistència, apropant aquest servei a persones que fins ara no en podien fer ús.

D’aquesta manera, la Creu Roja segueix innovant el servei de teleassistència, gràcies a les noves tecnologies. A la teleassistència domiciliària, amb prop de 30 anys d’història, es va sumar fa uns anys la teleassistència mòbil, estenent aquest servei fora de l’àmbit domèstic per a la persones grans o en situació de dependència. Aquests dos serveis compten actualment amb prop de 13.000 usuaris i usuàries a Catalunya.

Ara se sumen a aquestes dues modalitats les dirigides a les persones amb discapacitat auditiva, visual i física (moderada o severa). Les noves modalitats, dissenyades a partir d’un aparell de telefonia mòbil, utilitzen sistemes que permeten a les persones amb discapacitat activar l’alarma o rebre informació per vies alternatives a les convencionals: notificacions acústiques, lluminoses, en forma de vibracions... mòduls de comunicació adaptats a persones amb discapacitat auditiva, maneig de la pantalla a partir de moviments del rostre, dissenys de menú simplificats, adaptats i personalitzables...

La Creu Roja, al Mobile World Congress

La tecnologia mòbil accessible es presentarà a la seu de la Creu Roja, una setmana abans d’exposar-se al festival YoMo (Youth Mobil Festival), que se celebrarà al recinte firal de Montjuïc a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març, en el marc del GSMA Mobile World Congress. A l’estand de la Creu Roja al YoMO, els infants i joves podran experimentar amb els diversos models de la tecnologia mòbil accessible.

Durant el Mobile World Congress, la Creu Roja participarà en dos espais més. D’una banda, en l’espai general del Congrés, estarà present de la mà de TECSOS a l’estand de Vodafone, per exposar també els darrers avenços del servei de teleassistència. D’altra banda, estarà en el 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis dedica a les startup del Mobile. En el 4YFN, el proper 28 de febrer, també es lliuraran els “Premis Creu Roja a la innovació tecnològica aplicada a finalitats humanitàries”, corresponents a la seva primera edició. Aquests guardons premien desenvolupaments tecnològics per a dispositius Smartphone, corresponents a tres categories: “Vida activa” (per promoure l’envelliment actiu i l’autonomia personal de les persones grans i millorar la qualitat de vida de les seves cuidadores i cuidadors), “Salut constant” (per millorar l’autonomia i el seguiment continuat de la salut les persones grans) i “Aplicació Infància-Jove” (per millorar la qualitat de vida i l’autonomia dels infants i joves). 
Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja