902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Más de 643.000 personas se han visto afectadas por las graves inundaciones en el norte de Perú
22-03-2017
17361883_1274524645949583_6486013076001977210_n (1)
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
  • En l’àmbit estatal, la Creu Roja ha activat el seu Fons d'Emergències amb una dotació inicial de 30.000 euros per donar suport a les accions d'avaluació de danys i resposta de la Creu Roja Peruana.

Perú està patint les pitjors inundacions en dècades, amb greus conseqüències per a la seva població i les infraestructures del país. Segons l'Institut Nacional de Defensa Civil (INDECI), 78 persones han mort i més de 643.000 s'han vist afectades, incloent més de 70.000 que han perdut les seves llars. Les inundacions, que van començar fa escassos dies, han produït desbordament de rius i esllavissades de terra, que han destruït conreus, edificis i carreteres.

De moment, la delegació estatal de la Creu Roja ha mobilitzat dins de la zona a un delegat des de Bolívia per identificar intervencions i necessitats que ajudin a les persones afectades a recuperar els seus mitjans de vida. A més, l'organització ha activat el seu Fons d'Emergències amb una dotació inicial de 30.000 euros per a la Creu Roja Peruana per donar suport a les accions d'avaluació de danys i resposta de la Creu Roja.

Per la seva banda, la Creu Roja Peruana ha activat equips d'emergència a Santa Ana, Chiclayo, Chimbo, San Jacinto i Tambo, comunitats afectades per les inundacions i esllavissades de terra. Les avaluacions inicials d'aquests equips indiquen que les necessitats prioritàries són de refugi, aigua i sanejament, mitjans de vida, suport a la seguretat alimentària i assistència sanitària d'emergència, especialment en el control de malalties transmeses per l'aigua. El voluntariat de la Creu Roja Peruana està proporcionant primers auxilis, assistència prehospitalària i restauració dels vincles familiars.

"Les primeres avaluacions de la Creu Roja sobre el terreny mostren que el dany ha estat extraordinàriament sever. Moltes persones ho han perdut tot. Necessitaran suport per reconstruir les seves vides", apunta Walter Cotte, Director Regional de la Federació per a les Amèriques.

A més, la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICRMLR) està monitoritzant la situació en col·laboració amb la Creu Roja Peruana i està preparada per oferir tot el seu suport quan sigui necessari.

El Fons d’Ajuda per a Emergències és el dispositiu del qual disposa la Creu Roja per fer front a catàstrofes i aportar els recursos i l’ajuda necessària. Per fer aportacions al Fons d’Emergències de la Creu Roja Espanyola (CRE), es pot a fer a través del següent enllaç web: https://www.cruzroja.es/webCre/donativos/donativos.php

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja