900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La cronificació de la pobresa
La cronificació de la pobresa - 10è estudi
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
10è Estudi L'Observatori
30-03-2017 | Studies | Crisis
The chronicity of poverty - 10th study
This 10th Observatory study, we wanted to take a detailed look of a trend that since
contact our intervention with people at risk of exclusion have been identified since the beginning of the long socio-economic crisis in which we live. Talking about the chronicity of poverty. Therefore, we find it very alarming to note in this study that four out of 10 people we serve in projects fighting poverty suffer.

El 10è estudi de L’Observatori de la Creu Roja, “La cronificació de la pobresa” mesura tant la durada com la intensitat de la pobresa. Pel que fa a la durada, el 40,6% de les persones enquestades pateixen pobresa crònica, és a dir, des de fa més de tres anys. Quant a la intensitat, conclou que 8 de cada 10 persones enquestades pateixen pobresa greu, amb ingressos inferiors a 568,3€ mensuals.

L’informe analitza tant les dificultats que els comporta aquesta situació en l’actualitat per a la cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, salut, habitatge… com aquelles que podrien tenir en el futur, en arribar a l’edat de jubilació. Cal tenir en compte que les persones enquestades no compleixen els requisits mínims per accedir a la pensió contributiva de jubilació (15 anys cotitzats, els últims dos compresos en els darrers 15 de vida laboral). Les que tenen entre 50 i 59 anys tan sols han cotitzat una mediana de 11 anys.

Related Information
Contacte

Address: c/ Joan d'Àustria 118
08018 Barcelona

Telephone: 900 22 11 22

 

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja