902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross provides food for children with gluten intolerance in vulnerable households
16-05-2017
shutterstock_55073473
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
Dia Internacional de la Celiaquia, 16 de maig.
  • La Creu Roja, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa un programa pioner per garantir l’alimentació adequada dels infants amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries de les famílies en situació vulnerable. La més recurrent és la celiaquia.
  • Per a cada membre celíac de la família, la compra s’encareix 30,60 euros a la setmana, cost difícil d’assumir per a les llars amb més dificultats.

 

La Creu Roja impulsa un projecte pioner per garantir l’alimentació adequada dels infants amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries de les famílies en situació de vulnerabilitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cal tenir en compte que, en el cas de les persones celíaques -una de les intoleràncies alimentàries més freqüents-, productes bàsics com el pa, la pasta, els cereals... han de ser substituïts per d’altres especials sense gluten, amb un preu molt més alt. Així, una família amb una sol membre amb celiaquia tindrà un increment de la seva compra setmanal de 30,60 euros de mitjana. Per això, moltes de les famílies amb dificultats socials i econòmiques ateses per la Creu Roja tenen dificultats per assumir la despesa addicional que això suposa.

Davant d’aquesta necessitat, la Creu Roja va posar en marxa el 2015 aquest projecte pioner a la demarcació de Barcelona, en el marc dels seus programes d’alimentació infantil per a les famílies ens situació de vulnerabilitat. En total, durant el 2016, va proporcionar aquest suport a 61 famílies amb infants (un total de 69) amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries a càrrec (majoritàriament celíacs) i enguany es manté aquest nombre d’ajuts. Les ajudes, consistents en el repartiment mensual de lots amb aliments especials i sense gluten, es vehiculen a través de la xarxa d’assemblees locals i comarcals de la Creu Roja.

Aquest programa s’adreça a infants i joves d’entre 0 i 16 anys amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries de famílies amb ingressos inferiors o iguals a l’PREM: 532,1 euros mensuals, més un ingrés addicional de 125€ per fill/a i/o persona a càrrec que no disposi de cap ingrés. Entre les famílies en situació de pobresa ateses per la Creu Roja a Catalunya, un 2,3% tenen infants o adolescents amb intoleràncies alimentàries i un 5,7% asseguren que tenen menors a càrrec amb al·lèrgies, segons L’Observatori de l’entitat (2015).

El col·lectiu amb celiaquia és el principal entre els casos amb intoleràncies i al·lèrgies alimentaries detectats al 2015. La celiaquia es presenta per predisposició genètica i suposa una intolerància permanent al gluten del blat, el sègol, l'ordi, la civada, l'espelta, el kamut i el triticale.. S’estima que aquesta patologia afecta globalment 1 de cada 266 persones. Segons les dades obtingudes en un estudi epidemiològic elaborat a Catalunya, la prevalença de celiaquia és d’1 de cada 204 persones, cinc vegades més freqüent en infants que en adults i amb una proporció de dones que duplica la masculina, segons dates citades per la Generalitat de Catalunya. En el marc d’aquest projecte, la Creu Roja també col·labora amb l’Associació de Celíacs de Catalunya per realitzar activitats de formació i assessorament per a les famílies amb infants amb aquesta malaltia.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja