902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross has promoted the active aging and social relationships of 133 elderly people suffering from unloved loneliness
26-05-2017
image001
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
  • Des de fa tres anys, la Creu Roja desenvolupa la prova pilot del programa “Sempre acompanyats” de l’Obra Social “la Caixa” per pal·liar la soledat no volguda de les persones grans. En total, s’han detectat 300 casos de persones grans en aquesta situació, de les quals 133 s’han incorporat al programa.
  • La prova pilot s’ha fet a Tortosa, Terrassa i Girona, en col·laboració amb els ajuntaments i d’altres entitats d’aquestes localitats.

 
La Creu Roja gestiona des de fa tres anys el programa “Sempre acompanyats” de l’Obra Social “la Caixa”, amb l’objectiu de pal·liar les causes i conseqüències negatives que té la soledat no volguda en la salut de les persones grans i en la societat en general. Entre novembre de 2013  i desembre de 2016, la Creu Roja ha desenvolupat la prova pilot del programa a Girona, Terrassa i Tortosa, en col·laboració amb els ajuntaments d’aquestes localitats. En total, ha detectat 300 casos de persones grans que patien soledat no volguda, de les quals 133 s’han incorporat al programa “Sempre acompanyats”.
 
Aquests resultats s’han presentat durant la II Jornada de Formació del Programa “Sempre Acompanyats”, celebrada al Caixa Fòrum Barcelona el dimecres, 17 de maig.  L’obertura de la jornada ha anat a càrrec d’Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya, i Marc Simón, director corporatiu de l’àrea social de l’Obra Social “la Caixa”.
 
També hi han participat tècnics i membres de l’administració dels serveis socials i de salut, dels Mossos d’Esquadra, d’entitats socials o d’associacions de veïns, així com comerciants i voluntariat dels territoris on es desenvolupa el programa.
 
Durant la jornada formativa, s’han exposat els resultats de l’avaluació de la prova pilot, realitzada per l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) de la Universitat Autònoma de Barcelona. També s’ha celebrat el seminari de comunicació social, que ha anat a càrrec de Focus Inside, en què s’han treballat els aspectes següents:  l’estratègia mediàtica per a la difusió de la soledat no volguda i de les activitats del programa per combatre-la i els elements i aportacions metodològiques per influir en la comunicació i l’intercanvi de les bones pràctiques de sensibilització realitzades a Girona, Terrassa i Tortosa durant la prova pilot.


 
Més de 10.000 persones han participat en activitats de sensibilització
 
El programa segueix un model centrat en la persona amb vocació comunitària i desenvolupa iniciatives especifiques i de treball comunitari, a través d’un grup creat per l’administració pública i entitats locals. En el marc d’aquest programa, s’han fet fins ara 344 accions de sensibilització, amb 10.042 participants.

Després de la finalització de la prova pilot, es continua desenvolupant el programa a Girona, Tortosa i Terrassa.  A més, properament, s’iniciarà la implementació del programa en d’altres municipis de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja