902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja crida a la ciutadania a col·laborar amb els projectes d’alimentació infantil
19-06-2017
capcelera_Facebbok
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
La campanya “Donem-li la volta per omplir el plat” promou l’acció voluntària i, alhora, fa una crida perquè la ciutadania s’impliqui en els projectes d’alimentació infantil i de lluita contra la pobresa.
 
L’acció de sensibilització és possible gràcies a la col·laboració d’empreses, entitats públiques i mitjans de comunicació.
 

La Creu Roja a Catalunya llança aquest dilluns, 19 de juny, una campanya de difusió i sensibilització per cercar el suport de la ciutadania amb els seus projectes d’alimentació infantil i lluita contra la pobresa.  Sota el lema “Donem-li la volta per omplir el plat” (#DonemliLaVolta), la campanya pretén sensibilitzar la ciutadania sobre les dificultats que encara travessen moltes famílies per cobrir necessitats bàsiques, promoure la tasca i la implicació del voluntariat i captar fons als projectes d’alimentació infantil.

En el marc d’aquesta campanya, s’emetran entre el 19 al 30 de juny un total de 58 spots per TV3 i 40 falques per Catalunya Ràdio. En aquest espot, hi ha col·laborat diverses personalitats com Carme Ruscalleda, Ada Parellada, els Germans Roca, Toni Solé, Marta Marco, Queco Novell o Berto Romero, entre d’altres. En l’espot, tots els participants apareixen girant un plat, mentre criden “dóna-li la volta”, en al·lusió al lema de la campanya.

També es farà difusió de la campanya a través de diferents canals digitals, entre ells els portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i els  web de la Creu Roja a Catalunya (www.creuroja.org / www.donemlilavolta.org). A través de la difusió on-line, és previst que els missatges de la campanya tinguin 480.000 visualitzacions.

A les xarxes socials de la Creu Roja, la campanya s’allargarà fins el 3 de juliol. La campanya es farà a través de Facebook, Twitter, Linkedin i Youtube, on es compartiran un total de 64 posts/twits o continguts audiovisuals,  que és previst que es vegin fins a 842.800 vegades.

Hi col·laboren empreses, entitats públiques i mitjans de comunicació

Aquesta acció de sensibilització és fruit de l’acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), per dissenyar fórmules que potenciïn la tasca solidària. La campanya és possible gràcies a la col·laboració d’empreses privades i institucions com Abertis, Nestlé i l’Obra Social “la Caixa”.

Més de 195.000 ajuts alimentaris infantils distribuïts durant l’últim any

“Donem-li la volta i omplim el plat” és el lema de la segona fase de la campanya de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja a Catalunya. L’Aliança es va iniciar el maig de 2014 amb l’objectiu d’aplegar recursos i esforços de la societat civil, les empreses, les administracions... per garantir que tots els nens i nenes de Catalunya puguin mantenir una alimentació saludable. Ara fa un any, es va iniciar la segona fase de l’Aliança, centrada en les famílies que no han pogut remuntar la seva situació econòmica després dels anys més cruents de la crisi econòmica. Actualment, un 40% de les famílies ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja pateixen pobresa cronificada, és a dir, des de fa 3 anys o més i un 80% es troben en una situació de pobresa greu (menys de 1.193,3 euros al mes en llars de quatre membres).

Enfront d’aquesta situació, la Creu Roja va donar suport a 234.354 persones als seus programes de lluita contra la pobresa durant el 2016. Mitjançant els projectes d’alimentació infantil, es van repartir més de 195.000 ajuts durant el mateix període, a través de projectes com les beques de menjador a primària, les beques d’alimentació a secundària, el repartiment de targetes precarregades, amb què les famílies poden comprar en comerços normalitzats,  la distribució de berenars en el projecte d’èxit escolar o els kits d’alimentació infantil.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja