900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
En marxa 3 nous centres de productes agroecològics a l’Equador amb el suport d’un programa de desenvolupament de la Creu Roja
03-08-2017
Fotoweb
Fira de comerç celebrada el juliol de 2017 a l'Equador
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

La Creu Roja desenvolupa un programa de desenvolupament socioeconòmic a la província equatoriana de Loja, que beneficia directament 900 persones i, indirectament, una comunitat de 20.714. 

El projecte està impulsat per la Creu Roja equatoriana, amb el suport de la Creu Roja a Catalunya, que compta amb un delegat desplaçat a la zona.

Amb el suport d’un programa de cooperació al desenvolupament de la Creu Roja, s’han posat en marxa aquest mes de juliol 3 noves fàbriques i centres de transformació de productes agroecològics, fruit de processos d’emprenedoria a la província equatoriana de Loja.

La Creu Roja equatoriana, amb el suport de la Creu Roja a Catalunya, desenvolupa un programa per promoure el desenvolupament socioeconòmic de sis parròquies de la província equatoriana de Loja des de l’octubre de 2015.

Els projectes emprenedors que s’han posat en marxa són els següents: el centre de transformació “Horchata La Vilkeñita” de l’associació ASOPROAGVILC, d’herbes medicinals que serveixen per elaborar l’orxata; el centre de transformació de cafè torrat, mòlt, empacat “Apecael” de la “Asociación APECAEL”; i el centre de forn i pastisseria “Las Orquídeas” de l’associació “LAS ORQUÍDEAS”. Els negocis es troben al barri de Cucanamá de la parròquia de Vilcabamba  i a la parròquia de Sant Pere de Vilcamba, ambdues de la província de Loja.

Actualment, s’està acabant de preparar una quarta iniciativa emprenedora, consistent en una planta de processament d’hortalisses. En total, les 4 iniciatives emprenedores beneficiaran directament 900 persones, corresponents a més de 184 famílies. Indirectament, també se’n veuran beneficiades el conjunt de les seves comunitats, cosa que representa un total de 20.714 persones. Cal destacar que el projecte està afavorint els mitjans de vida dels petits productors de la zona mitjançant la producció, transformació i comercialització de productes agroecològics i, d’aquesta manera, a millorar la salut de la població de Loja i el respecte pel medi ambient. Gràcies a la qualitat d’aquests productes i l’obtenció del registre sanitari (en el cas del cafè i l’orxata), poden tenir accés al mercat nacional.

El foment d’iniciatives emprenedores és un dels objectius del programa de desenvolupament que impulsa la Creu Roja, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i de diversos ajuntaments catalans: Manresa, Sant Sadurní d’Anoia, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Palafrugell i Caldes de Montbui.

L’objectiu global del projecte és enfortir el desenvolupament socioeconòmic a través de l’enfortiment de les capacitats productives i de l’impuls de les emprenedories associatives en sis parròquies de la província de Loja, a l’Equador. A través d’aquest projecte, es dóna suport a les associacions productives anteriors amb la intenció de millorar la producció dels petits productors i la generació d’ingressos de les famílies d’aquestes quatre associacions. Alhora, es potencien noves tècniques de producció, transformació i comercialització agroecològica, que els ajudaran a millorar els seus ingressos familiars.

El context equatorià a la província de Loja

L’Equador, amb 14,5 milions d’habitants, és una de les economies emergents d’Amèrica Llatina. Tot i això, té una taxa de desocupació del 60% i el 54,1% de les persones que treballen ho fan en l’economia informal o al sector agrícola. La mitjana d’ingressos mensuals no supera els 318 dòlars. El 25,3% de la població està en situació de pobresa i el 9,4% en situació de pobresa extrema, taxes que en l’àmbit rural ascendeixen al 45% i al 20% respectivament.

A les sis parròquies on es desenvolupa el projecte a la província de Loja, situada al Sud del país, les comunitats són bàsicament agrícoles, excepte a les parròquies de Malacatos o Vilcabamba, on també tenen rellevància el sector serveis i la construcció, gràcies al turisme que atrau la zona des de fa anys.

Informació Relacionada
Cercador de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja