900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Creu Roja Joventut dóna suport a més de 32.000 infants i joves en situació vulnerable a Catalunya
11-08-2017
Casal_Badia17_web
Casal d'estiu a Badia del Vallès
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
Anualment, Creu Roja Joventut dóna suport a més de 32.000 infants i joves en situació vulnerable a Catalunya, a més d’organitzar activitats de sensibilització per a prop de 37.000, segons la darrera memòria de l’entitat a Catalunya (2016).

Prop de 4.000 joves participen al voluntariat de Creu Roja Joventut a Catalunya.

Durant l’època d’estiu, destaquen els casals i d’altres ofertes lúdiques i educatives per als infants en situació vulnerable, així com el programa SOM.NIT, de prevenció de riscos en el consum de drogues entre joves, que intervé en espais d’oci nocturn, festes majors o festivals.

En la commemoració del Dia Internacional de la Joventut, que tindrà lloc el proper 12 d'agost, Creu Roja Joventut fa balanç de la seva activitat el 2016, reafirmant el seu compromís amb la població infantil i juvenil, a través de la tasca solidària i desinteressada de prop de 4.000 persones joves a Catalunya.Creu Roja Joventut (CRJ) proporciona anualment ajuts directes a prop de 32.600 joves, a més d’organitzar accions de sensibilització per a prop de 37.000, segons dades de la darrera memòria de l’entitat a Catalunya, corresponent a l’any 2016.

Els programes i projectes de Creu Roja Joventut estan dissenyats per respondre de forma integral a les necessitats de nens, nenes, adolescents i joves, que participen com a protagonistes del seu propi desenvolupament, i estan liderats i desenvolupats pel voluntariat de la secció juvenil.

D’entre els infants i joves que han rebut ajuts directes (32.611 l’any 2016), la majoria (30.660) són atesos en programes d’intervenció i inclusió social. Entre ells, destaca especialment el projecte “Joguines per educar”, que va arribar a 20.544 infants durant el darrer any. En aquest projecte, s’emmarca la tradicional campanya de joguines que es desenvolupa a l’hivern per festes. També cal destacar el programa de promoció de l’èxit escolar (1.589 infants atesos el 2016), a través del qual s’ajuda a fer els deures als nens i nenes en situació de vulnerabilitat en horari extraescolar, a més d’oferir-los activitats educatives i lúdiques. A més, durant l’estiu, es realitzen casals i d’altres activitats de lleure per als infants de les famílies amb més dificultats, que enguany s’estan fent en 25 municipis i comarques de Catalunya.

Pel que fa a les activitats de sensibilització (amb un total de 36.789 participants el 2016), destaquen especialment les de promoció i educació per a la salut (19.949 participants). Un dels principals programes de salut és el SOM.NIT, de prevenció de riscos en el consum de drogues entre la població jove (12.582 joves atesos), que concentra la major part dels seus dispositius en l’època estival, coincidint amb festes majors o festivals. També es fan activitats de sensibilització per a la inclusió social, amb l’objectiu de promoure el valor educatiu del joc o d’evitar les conductes violentes. Així mateix, una de les principals línies d’intervenció de CRJ és la igualtat de gènere i la coeducació (6.106 joves sensibilitzats).

Creu Roja Joventut també desenvolupa projectes i campanyes de prevenció i sensibilització social sobre la cooperació internacional i la sostenibilitat ambiental o per dinamitzar la participació juvenil i la seva implicació social (a l'arxiu adjunt del final es resumeixen les principals dades de l'activitat de CRJ durant el 2016).

Creu Roja Joventut, arreu de l'Estat

Arreu de l’Estat, Creu Roja Joventut ha arribat a 570.000 infants, adolescents i joves durant el 2016 a través dels següents programes: Intervenció i Inclusió Social (amb més de 230.000 participants), Promoció i Educació per a la Salut (més de 170.000 participants), Participació (més de 80.000 participants), perspectiva de gènere i Coeducació (més de 58.000 participants), Educació per al desenvolupament i Cooperació Internacional (més de 27.000 participants) i Educació Ambiental i Sostenibilitat (més de 7.500 participants).

Creu Roja Joventut és la secció juvenil de Creu Roja i promou la participació de nens, nenes i joves entre els 8 i 30 anys en les seves activitats a través de l'educació en valors amb l'objectiu de transformar la realitat d'una forma activa i solidària. Arreu de l’Estat, compta amb més de 19.000 voluntaris i voluntàries.

Més informació sobre les activitats i projectes de CRJ i sobre com col·laborar com a voluntari/ària: http://www.creurojajoventut.org/ Twitter: @crjoventut (a Facebook i Twitter):

 
News search

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja