902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Atentado de Barcelona
18-08-2017
AtemtatBCN
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La Creu Roja compta amb equips d'atenció psicosocial a l'aeroport del Prat, al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i en diferents hospitals de Barcelona.

La institució humanitària preveu mantenir aquests dispositius com a mínim al llarg de tot el cap de setmana.

La Creu Roja està reforçant avui, divendres 18 d'agost, els seus equips d'atenció psicosocial, que ofereixen suport psicològic i emocional a les persones afectades pels atemptats d'ahir, estenent la seva presència a diferents punts de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

La Creu Roja preveu mantenir aquest dispositiu com a mínim al llarg de tot aquest cap de setmana.

En aquests moments, la Creu Roja ha desplaçat a dos equips del seu Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d'Intervenció Psicosocial a l'aeroport de Barcelona, ​​a les terminals 1 i 2. A l'aeroport, s'han habilitat sales per als familiars, en què la Creu Roja els ofereix atenció psicosocial o la informació i serveis que requereixin, per exemple desplaçaments amb vehicles de l'organització fins al lloc al qual es dirigeixin.

Dos equips més de la ERIE d'Intervenció Psicosocial es troben al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), donant suport als serveis socials de l'Ajuntament que estan atenent diferents necessitats de les persones afectades per l'atemptat i els seus familiars. Un dels grups, que compta amb dos psicòlegs i psicòlogues especialitzats, realitza acompanyaments per a la identificació forense des d'aquest centre. L'altre equip s'ocupa de realitzar acompanyaments personalitzats a familiars que tenen altres necessitats de desplaçament. Per a això, la Creu Roja ha habilitat una flota de vehicles específicament per a aquesta operació.

D'altra banda, membres de la Creu Roja es troben en diferents hospitals de Barcelona, ​​on es troben ingressades persones afectades pels fets, per atendre les necessitats psicològiques, emocionals ... del seu entorn més proper.

Un operador de la Creu Roja també es troba permanentment al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la Generalitat, per seguir de primera mà la informació de l'emergència i coordinar-se amb la resta de cossos d'emergència.

En el pla internacional, també cal destacar que, davant la confirmació de persones ferides i mortes de diferents nacionalitats, l'organització es troba en contacte i coordinació amb les Creus Roges / Mitges Llunes Roges d'altres països amb l'objectiu d’oferir el suport necessari.

Balanç de la passada tarda i matinada

Aquesta matinada també s'ha activat la Creu Roja a Cambrils (Tarragona) davant l'atac que s'ha produït també en aquesta localitat aquesta matinada. Vehicles de la Creu Roja s'han traslladat a la zona per donar suport logístic a l'emergència, però aquest matí ja s'han retirat del lloc dels fets.

Durant el dia d'ahir, la Creu Roja també va desplaçar equips d'atenció psicosocial i sanitaris al centre de Barcelona, ​​concretament a la Plaça de Catalunya i a l'Hotel Palace de la Gran Via, que ja ha retirat a primera hora d'aquest matí, en deixar de ser necessària la seva presència.

La Creu Roja també ha facilitat suport i avituallament a les persones que han passat diverses hores retingudes a les Rondes de Barcelona entre la tarda d'ahir i la matinada d'avui, a causa dels controls policials que han estat necessaris. Així mateix, també ha fet tasques d'avituallament i de suport logístic a d’altres cossos d'emergència.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja