902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja en Palamós inaugura la ampliación de su sede y homenajea la benefactora Josefa Emilia Martínez
28-08-2017
Creu Roja a Palamós. Inauguració
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
Les obres d'ampliació han estat possibles gràcies a l'herència que va llegar l'any 2015 la veïna de Palamós, Josefa Emilia Martínez.

L'acte ha servit també per presentar la memòria executiva del 2016 en què es fa balanç de les activitats que s’han dut a terme.

La Creu Roja a Palamós ha inaugurat avui l’ampliació de la seva seu, situada a la confluència dels carrers de la Mercè i Martí Muntaner i Coris. Les noves instal·lacions, de 180 m² se sumen als 170 m² que ja es disposaven fins avui. En total son 350 m² d’espais de treball, despatxos, magatzems i aula de formació que permetran millorar considerablement tant el treball del personal tècnic i dels voluntaris de la Institució com l’atenció personalitzada als usuaris que s’atenen des dels diferents projectes socials.

La compra del nou local adjacent a la seu de la Creu Roja de Palamós ha tingut un cost de 197.000 € i les obres de reforma del nou espai i del mobiliari han costat 126.000 € més que s’han finançat gràcies a l’herència que va llegar l’any 2015 la veïna de Palamós, Josefa Emilia Martínez Campos.

Aquesta herència de la qual és beneficiària la Creu Roja ha permès a la Institució destinar una part a inversió amb la qual s’ha realitzat l’ampliació de la seu i la compra d’una ambulància així com la planificació d’un ambiciós pla estratègic d’intervenció social i d’ajuts directes a les persones que s’ha previst a 10 anys.

En recordatori a l’extraordinària aportació que va fer l’any 2015 la benefactora a favor de la Institució i que ha permès a l’entitat fer un salt qualitatiu molt important amb l’objectiu de millorar els seus serveis i desplegar un bon projecte d’atenció a les persones, avui s’ha descobert a l’entrada de la seu una placa d’agraïment que duu el seu nom.

Aprofitant aquest acte la Creu Roja de Palamós ha presentat també la memòria executiva del 2.016 en què es fa balanç de les activitats que s’han dut a terme i en la que destaca el treball d’acompanyament i orientació social a famílies dins el marc dels programes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social (436 persones ateses). En el seu conjunt s’han atès 1.760 persones i s’han realitzat 20.187 intervencions. El president de la Creu Roja de Palamós, Ernest Pi ha explicat que s’ha destinat el 13% del pressupost – que ha sigut de 742.000 €- a ajudes en el pagament de lloguers, subministraments d’electricitat o d’aigua per evitar talls, de productes de farmàcia, d’òptica o de medicaments a les persones que més ho necessiten. També destaquen els projectes vinculats amb la infància, especialment els projectes d’alimentació i d’escolarització. En aquest sentit el president local ha explicat que la distribució de targetes d’alimentació fresca infantil durant els períodes de vacances escolars s’ha convertit en un recurs normalitzador per a moltes famílies com també la concessió d’ajudes per fer front a les despeses d’escolarització durant el retorn a l’escola.

Per la seva part, la Creu Roja de Palamós ha destinat el 58% del seu pressupost a l’atenció a la gent gran i a les persones amb dependència -amb 478 persones ateses- entre els quals destaquen els projectes del transport adaptat, el repartiment d’àpats a domicili, la teleassistència domiciliària, l’entrega de productes de suport a la gent gran o els ajuts a domicili.

L’entitat també té en marxa projectes d’ocupació, de protecció de dones víctimes de violència de gènere, d’integració d’immigrants, de formació i de socors i emergències en l’àmbit dels serveis preventius amb ambulància.

L’acte d’avui ha comptat amb la presència del president nacional de la Creu Roja Espanyola, Javier Senent, del president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, de la vicepresidenta provincial de la Institució, Lluïsa Capellà a més del president local, Ernest Pi i de l’alcalde de la població, Lluís Puig

 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja