902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja y la Fundación FC Barcelona promueven talleres de educación en valores solidarios para la infancia
18-09-2017
foto_conveni_fcb
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La Creu Roja i la Fundació FC Barcelona han signat dilluns, 18 de setembre, un conveni de col·laboració basat en els objectius i valors que comparteixen i consistent en el desenvolupament d’un projecte anomenat “Tant se val d’on venim”. Tallers d’educació en valors sobre la crisi de persones refugiades per a infants i famílies.

En un acte celebrat a la Llotja del Camp Nou, Jordi Cardoner, Vicepresident Primer del FC Barcelona i de la Fundació FC Barcelona, Maria Vallès, Directora General Fundació FC Barcelona, i Antoni Aguilera, President de la Creu Roja a Catalunya, han signat l’acord.

El projecte “Tant se val d’on venim”, dirigit a infants d’entre 4 i 8 anys i les seves famílies, consisteix en el desenvolupament de tallers d’educació en valors de convivència i humanitaris presents també a l’esport, com ara: el respecte, el compromís, l’esforç, el treball en equip, la humilitat i la solidaritat, entre d’altres.

Aquests tallers tindran com a element central una representació artística en la que abordarem l’actual crisi de persones refugiades, utilitzant els titelles per explicar històries i transmetre valors de manera senzilla i propera als infants.

Tanmateix, l’espectacle de titelles anirà acompanyat d’altres activitats complementàries de reflexió i sensibilització que potenciaran la transmissió i interiorització d’aquests valors.

Es preveu realitzar 25 tallers arreu del territori català, de desembre 2017 fins a juny de 2018 en centres educatius i altres espais oberts (fires, festes majors, etc.)

El projecte té els següents objectius:

- Promoure una educació en valors, utilitzant d’exemple l’esport com a mitjà per a facilitar la integració de les persones refugiades a la nostra societat.

- Implicar als infants i les famílies en el procés d’adquisició i transmissió dels valors humanitaris, amb la finalitat de promoure l’aprenentatge i posada en pràctica d’actituds i comportaments per la convivència i el respecte de les persones nouvingudes. 

- Fomentar el sentiment d’empatia i solidaritat vers la població refugiada promovent la seva integració i prevenint conductes discriminatòries, racistes o xenòfobes.

Tant la Fundació del FC Barcelona com la Creu Roja comparteixen l’objectiu comú de sensibilitzar sobre la igualtat i diversitat de totes les persones i prevenir conductes discriminatòries, xenòfobes i racistes.

Per aquesta raó el projecte posa el focus en la infància, ja que considerem indispensable treballar amb aquest col·lectiu com a destinatari d’accions d’educació en valors, i així contribuir en el seu procés d'adquisició de valors, actituds i comportaments bàsics que afavoreixin la convivència i el respecte.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja