900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross provides humanitarian support to the crew of the C-Star ship
26-09-2017
c-star_retallada
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

S’hi lliuren aliments, aigua i roba d’abric per als 8 tripulants de Sri Lanka que es troben a l’embarcació abandonada per l’armador.

És la segona distribució humanitària que s’hi fa en una setmana.

La Creu Roja, a instàncies de la informació rebuda de la Capitania Marítima de Palamós (depenent del Ministeri de Foment) i amb la col·laboració de Salvament Marítim, ha coordinat aquest matí una segona operació de distribució d’aliments i d’ajut humanitari per a les 8 persones tripulants que es troben a bord de l’embarcació C-Star, ancorada durant 10 dies davant la costa de Palamós.

En la intervenció d’avui, es faran arribar a l’embarcació 90 litres d’aigua, 15 quilos de plats preparats, 18 quilos de fruita, llet amb pols, sucs de poma, pasta i arròs.

Dijous, 21 de setembre, ja es va realitzar una primera distribució d’aliments i líquids per uns 3 o 4 dies i roba d’abric, a més de fer una valoració a bord sobre la situació dels tripulants a través de dos membres de la Creu Roja, que van comptar amb el suport de membres de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil.

El vaixell C-Star

El vaixell C-Star és de bandera mongolesa, però l’armador és britànic. Ara, es troba en un estat d’abandó, sense combustible i amb els instruments bàsics per a la navegació avariats, a l’espera que l’armador es faci càrrec del pagament del combustible i dels queviures sol·licitats. A dins, s’hi troba la tripulació de 8 persones, originàries de Sri Lanka, en una situació d’esgotament i de gana, que reclamen el pagament del seu salari i que no disposen d’aigua potable, de menjar ni de roba d’abric. Tot i que no hi ha cap situació de salut alarmant, denoten cansament i reclamen desembarcar per poder retornar al seu país.

El C-Star -una embarcació que es va noliejar en la controvertida missió per dificultar les tasques de rescat d’embarcacions de refugiats i migrants a la Mediterrània central- va arribar a la costa catalana diumenge, 17 de setembre, on se li va denegar l’entrada a qualsevol port gestionat per la Generalitat de Catalunya. El bloqueig ha propiciat que el vaixell hagi quedat ancorat davant del Port de Palamós des d’aleshores.

Per això, des de la Creu Roja s’insta a les autoritats competents que, per raons humanitàries, es doni la màxima celeritat als procediments que facilitin que la tripulació pugui tornar al seu país quan abans millor.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja