902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
The Red Cross brings together over 600 senior citizens in Montserrat
27-09-2017
montserrat
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
Les persones grans que hi participen formen part dels programes d’atenció a la gent gran de la Creu Roja, que anualment atenen més de 27.000 usuaris i usuàries a Catalunya.

La trobada s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora el proper diumenge, 1 d’octubre.

La Creu Roja celebra aquest dimecres, 27 setembre, la 4a Trobada de persones grans a la muntanya de Montserrat. Hi participen més de 600 persones, entre gent gran i voluntariat, que formen part dels programes d’atenció a la gent gran de la institució humanitària arreu de la demarcació de Barcelona.

Aquesta trobada es celebra quatre dies abans del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre), amb l’objectiu de reconèixer la contribució de les persones grans a la societat, facilitant un espai perquè puguin gaudir dels beneficis de la participació en espais d’oci i cultura.

Un dels eixos principals dels programes de la gent gran de la Creu Roja és donar resposta a la problemàtica de la soledat no volguda i l’aïllament de les persones grans. Aquesta problemàtica es pot donar, ja sigui per processos individuals d’adaptació als canvis que comporta l’envelliment (pèrdues, dols, sortida del mercat laboral, canvis de rols...), dificultats d’accés a espais per mobilitat o coneixement, o per manca de recursos de proximitat, etc. Davant d’aquesta situació, la Creu Roja, amb els seus programes de gent gran, pretén millorar les seves relacions socials en el seu entorn proper, motivar el seu desenvolupament social, promocionant la seva participació  i millorant les seves relacions, i realitzar els acompanyaments i suport necessari, especialment amb l’acció voluntària.

Durant la trobada, els assistents poden realitzar, durant el matí, diferents activitats relacionades amb l’Abadia de Montserrat (visita al museu, audiovisual, virolai…), així com també participar en jocs tradicionals. Posteriorment, es realitza el dinar de germanor que finalitzarà, com cada any, amb l’exitós ball.

Les persones grans constitueixen un dels col·lectius prioritaris per a la Creu Roja. Durant l’any 2016, es van atendre 27.637 persones grans a Catalunya a través de diferents programes i activitats per afavorir l’envelliment actiu, de les quals 17.402 corresponen a la demarcació de Barcelona.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja