900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
16-10-2017
IMG_1204
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
La Creu Roja a Tarragona distribuirà 294.607 quilos d’aliments entre persones vulnerables de la demarcació dins la 2a fase del Programa 2017 d’Ajuda Alimentària. Aquest programa, cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern central, inclou la distribució total de 84 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat espanyol.

En aquesta segona fase del Programa 2017 d’Ajuda Alimentària, a la província se’n beneficiaran un total de 16.606 persones, que rebran els aliments de mans d’un total de 49 entitats associades, entre les quals hi ha Ajuntaments, Consells Comarcals, Assemblees locals de Creu Roja, Càrites i altres associacions. La distribució s’efectuarà entre el 23 d’octubre i el 3 de novembre. A nivell espanyol, hi participen 2.500 entitats, que repartiran aliments a més de 716.000 persones.

El repartiment l’efectuen la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat. Els productes van destinats a persones desfavorides, per tal que puguin preparar fàcilment un àpat complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons. En tot l’any passat des de Creu Roja Tarragona es van distribuir 930 tones d’aliments, mentre que en la primera fase d’enguany van ser 220 tones.

“Aquests aliments són una eina imprescindible per lluitar contra la pobresa que, també en els nostres països europeus, pateixen una part dels nostres ciutadans i suposen una baula imprescindible en els processos per aconseguir una inclusió plena de les famílies i individus en situació de precarietat i desarrelament”, remarca el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La “cistella d’aliments” inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d’oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Es tracta d’aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de les persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d’Aliments, Creu Roja i d’experts en nutrició dels ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja