900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Se incrementan los ataques contra los pacientes y el personal de Salud en conflictos
31-10-2017
OK_ACADEMIA horizontal
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

Només al Iemen s’han produït més de 160 atacs contra instal·lacions de Salut des de l’escalada del conflicte al 2015. La República Centreafricana, Síria o l’Afganistan són altres dels pitjors escenaris per als treballadors i treballadores de la Salut.

Potenza Produccions i la Creu Roja col·laboren en la conscienciació sobre aquests atacs contra el personal de Salut a través del curtmetratge de ficció 'Tabib' -doctor, en àrab-, que s'ha presentat als premis Goya.

La Creu Roja està extremadament preocupada per l'increment dels atacs contra ferits, personal i instal·lacions de Salut. Un dels països afectats per aquests atacs és la República Centreafricana. A l'agost, un grup d'homes armats va entrar en un Centre de Salut de Gambo i va disparar indiscriminadament contra els civils, assassinant a unes 50 persones, entre pacients, personal mèdic i voluntaris de la Creu Roja.

Malgrat les crides a les parts enfrontades en diferents conflictes, els atacs com el de la República Centreafricana s'han convertit en “situacions normals” en molts països en els quals treballa la Creu Roja, incloent Afganistan, Nigèria, Sudan Sud, Síria, l'Iraq o el Iemen.

Iemen és un altre dels països afectats. S'han registrat més de 160 atacs contra instal·lacions de Salut des que el conflicte armat es va intensificar el 2015 i actualment, menys de la meitat estan en funcionament. Per aquestes raons, el Sistema de Salut del Iemen no ha pogut respondre a la tràgica epidèmia de còlera que afecta el país i que ha costat la vida de més de 2.000 persones en poques setmanes, a més de registrar-se més de 845.000 casos sospitosos.

La situació a Síria és igualment desesperançadora. Més de 450 hospitals atacats des de l'inici del conflicte, fa sis anys i mig. S'han registrat aquests incidents en 9 de les 13 províncies del país en 2017. Les més afectades són Idlib, camp de Damasc, Alep, Homs, Hama i Deir Ezzor. La mateixa Mitja Lluna Roja Àrab Síria també ha estat objectiu directe d'atacs (8 membres han estat assassinats aquest any, i 63 des de l'inici de la guerra.

Els atacs no són l'única forma de violència contra l'assistència de Salut. Les obstruccions contra la provisió d'atenció mèdica, l'evacuació de ferits, la distribució d'ajuda o fins i tot la criminalització de la provisió d'ajuda a membres de l'oposició són també formes de violència i d'atemptat contra la neutralitat de l'atenció mèdica.

A més, exigeix que totes les parts en els conflictes armats compleixin plenament les obligacions del Dret Internacional Humanitari, per tal d'assegurar el respecte i la protecció de tot el personal sanitari i les instal·lacions de salut. Els estats tenen la responsabilitat moral i jurídica d'actuar i protegir les persones atrapades en conflictes. Hi ha d'haver un lloc per a la humanitat, fins i tot en temps de guerra. Les guerres sense límit són guerres sense fi.

Assistència de Salut en Perill i curtmetratge 'Tabib'

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) té en marxa una campanya de conscienciació sobre els atacs contra els pacients, personal i instal·lacions de Salut ('Assistència de Salut en Perill).

Una de les noves eines amb les que compta aquesta campanya és el curtmetratge de ficció 'Tabib' (doctor en àrab), dirigit per Carlo D'Ursi (Potenza Produccions), i presentat als Premis Goya de l'Acadèmia de Cinema Espanyola.

Potenza Produccions i el CICR acaben de signar un memoràndum en el qual les dues parts van acordar sumar esforços i dur a terme activitats conjuntes d'advocacia i comunicació per tal de sensibilitzar el públic sobre la violació del Dret Internacional Humanitari i els continus atacs contra pacients, personal i instal·lacions de Salut.

Recursos Audiovisuals

Tràiler ‘Tabib’ - https://www.youtube.com/watch?v=rIfM_3Z2F-g

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja