900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja fa una crida al voluntariat perquè doni resposta a les noves necessitats socials
05-12-2017
comunicat voluntariat
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
  •  Més de 17.000 persones realitzen activitats a la principal entitat humanitària de voluntariat de Catalunya
  •  Les activitats que necessiten més voluntariat: atenció a persones refugiades, immigrants, gent gran, infància, així com activitats de socors i emergències i de Creu Roja Joventut

En la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, la Creu Roja vol agrair i reconèixer el compromís de més de 17.000 persones voluntàries de l'organització que realitzen la seva tasca de forma solidària i desinteressada.

La institució humanitària segueix augmentant sostingudament la seva base social a través de les aportacions de socis i sòcies i empeses i de la seva presència territorial, amb 220 punts de presència que donen cobertura en 818 municipis catalans. La Creu Roja va tancar el 2016 amb 17.374 voluntaris i voluntàries; a més, compta amb un ampli suport social format per 223.930 socis i sòcies i 948 empreses col·laboradores.
Malgrat això, la institució fa una crida continuada a la ciutadania per incorporar nou voluntariat que doni resposta a les noves necessitats socials. Cal mantenir i augmentar el voluntariat per a l’atenció de col·lectius determinats i programes i accions concretes.

El voluntariat està format per un 57% de dones i un 43% d'homes. El grup d'edat més nombrós és el de persones amb edats compreses entre 21 i 30 anys (un 24%), seguit del grup de 31 a 40 anys (un 19%). Pel que fa al nivell d'estudis un 42% té estudis superiors o de postgrau i un 41% formació professional de grau mitjà o superior. Pel que fa a la seva ocupació, el 19% del voluntariat és estudiant.
Les activitats en què la Creu Roja ofereix més oportunitats per fer voluntariat són les d'atenció a les persones refugiades, immigrants, gent gran i infància, així com en activitats de socors i emergències i a Creu Roja Joventut.

El 2017, els voluntaris i voluntàries de la Creu Roja han dedicat el seu temps i esforç en activitats solidàries com acompanyar les persones grans, donar suport als infants amb les seves tasques escolars o socórrer aquells que necessiten ajuda urgent sense esperar res a canvi.

Información Relacionada
Campanya de Voluntariat de Gent Gran
 
Buscador de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja