902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja impulsa la defensa dels drets humans, especialment de les persones refugiades
07-12-2017
notícia drets humans
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La defensa dels drets humans es fa en el marc dels principis de neutralitat, d’imparcialitat i d’independència, que representen una crida a l’acció de tots els membres de la Creu Roja.

La diplomàcia humanitària s’erigeix com una eina per persuadir i implicar als responsables i líders d’opinió perquè actuïn en benefici de les persones més vulnerables.

A Catalunya, s’han impulsat més de 120 intervencions referent a la formació, difusió i sensibilització en Drets Humans, amb prop de 5.800 persones beneficiaries.

La Creu Roja celebra el Dia Mundial dels Drets Humans diumenge 10 de desembre, data en què es commemora el 69è aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides. La tasca que desenvolupa la institució humanitària està relacionada amb els Drets Humans (DH) i la protecció de la dignitat humana de les persones, precisament perquè la missió de l'entitat consisteix en prevenir i alleujar el patiment de l’ésser humà en totes les circumstàncies, sense cap mena de discriminació.

La defensa dels drets humans es fa seguint els principis de neutralitat, d’imparcialitat i d’independència, segons els quals la Creu Roja s’absté de prendre part en qualsevol controvèrsia d’ordre polític, ideològic, religiós i/o racial, amb l’objectiu de preservar la confiança de tots i de totes, conservant l’autonomia necessària per donar resposta humanitària en proporció a les necessitats que es presentin donant prioritat a les més urgents. Amb tot, els Principis Fonamentals representen una crida a l’acció de tots els seus membres a fi d’alleujar el patiment humà en totes les circumstàncies.

Al llarg del 2017 a Catalunya s’han impulsat importants iniciatives de formació, difusió i sensibilització utilitzant metodologies innovadores i lúdiques-pedagògiques que reforcen un aprenentatge vivencial més significatiu. En el camp de la formació i difusió, s’han realitzat 12 activitats dirigides a infants i joves principalment però també al voluntariat per convertir-se en agent de sensibilització, on hi han participat 182 persones.

 

La situació de les persones refugiades

A destacar també la importància del treball de sensibilització sobre la situació i els drets de les persones migrades i refugiades, prevenint-ne l’exclusió social, la discriminació, el racisme i la xenofòbia amb projectes de sensibilització i incidència en el marc de la campanya #ObreElsUlls a través de recursos expositius i jocs interactius. En aquesta línia, s’han fet 50 intervencions amb prop de 3.400 persones beneficiàries arreu de les 4 províncies.

Mitjançant l’acció que desenvolupa, la Creu Roja es posiciona dia rere dia a favor de les persones en situació de vulnerabilitat, contribuint així a la satisfacció de les seves necessitats i a la garantia dels seus drets, fomentant les capacitats de les persones amb les que treballa. La Creu Roja ostenta la responsabilitat d’utilitzar la diplomàcia humanitària com una eina per persuadir i implicar als responsables de presa de decisions i als líders d’opinió perquè actuïn, en tot moment, en benefici de les persones vulnerables. Una gran eina que li permet estar, ara més que mai, més a prop de les persones en l’àmbit nacional i internacional contribuint no només a salvar vides sinó a canviar mentalitats.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja