902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Cruz Roja en Tarragona ayuda a la inserción laboral de 53 personas refugiadas
22-12-2017
P1040492
El objetivo es que estas personas se insieran totalmente en la sociedad en un plazo máximo de dos años.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La Creu Roja a Tarragona ha fomentat la inserció laboral de 53 persones refugiades durant aquest any 2017. Es tracta d’un servei que ofereix l’entitat a les persones que participen en el Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil i que ha compta amb una subvenció per part de la Diputació de Tarragona per tal de potenciar els itineraris d’inserció laboral per millorar l’ocupació d’aquestes persones. L’import de l’aportació és de 50.000 euros per al 2017.

Dels 53 participants, 34 han estat homes i 19, dones. Vint d’ells van arribar a Tarragona procedents d’Amèrica (Veneçuela, El Salvador, Hondures, Costa Rica i Colòmbia), 14 ho van fer d’Àsia (Síria, Palestina, Iraq, Iemen i Armènia), 10 d’Europa (Ucraïna) i 9 d’Àfrica (Eritrea, Somàlia i Marroc).

D’aquestes 53 persones, el 89% van assolir competències bàsiques en diferents àrees, com informàtica aplicada a la recerca de feina o un taller de drets i deures dels treballadors, entre altres. Un 42% es van formar en competències tècnic-professionals en diferents àmbits com la restauració, comerç o logística. Tot plegat ha permès que 24 persones refugiades aconseguissin trobar feina en diferents empreses del Camp de Tarragona.

 

Dades generals       

L’entitat és l’única de la demarcació que forma part del Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil. Aquest programa permet a les persones refugiades tenir ajuts durant dos anys en els quals se’ls proporciona allotjament i una atenció integral que passa en gran mesura per l’aprenentatge de l’idioma a l’hora de dotar-los de més autonomia. Per tal que puguin desenvolupar una nova vida amb normalitat esdevé imprescindible que puguin tenir una feina que els permeti gaudir d’estabilitat econòmica i en aquest sentit la formació i la inserció laboral són eines bàsiques.

D’altra banda l’atenció també contempla l’assessorament i l’acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l’atenció psicosocial, així com per tot un seguit d’accions que conformen un itinerari d’inclusió social en que es treballa la vinculació amb el territori, el coneixement de l’entorn i l’adquisició d’habilitats personals i socials adaptades a la societat d’acollida.

Aquesta subvenció és una línia més de col·laboració i coordinació entre la Creu Roja a Tarragona i la Diputació de Tarragona en matèria de refugiats. L’organisme participa en el Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya i ha esdevingut membre en qualitat de soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb el qual participa de projectes humanitaris. A més, dona suport a les entitats locals i organitzacions no governamentals que participen en l’acollida i integració de les persones refugiades des de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, accions per al foment de l’ocupació i integració d’aquestes persones al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja