900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
“Quan tanco els ulls, recordo”, el còmic documental sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones.
31-07-2018
noti web comic
Imatge de la campanya "Quan tanco els ulls, recordo"
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

La Creu Roja sensibilitza i fa incidència arreu de Catalunya sobre els drets i les necessitats de les dones al llarg de totes les etapes de les rutes migratòries.

 

Una eina per fer incidència i sensibilització.

La Creu Roja presenta “Quan tanco els ulls, recordo”, el còmic documental de no-ficció desenvolupat per ser utilitzat com a eina d’incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones. En el marc del fenomen migratori que estem vivint, esdevé indispensable treballar per incorporar la perspectiva de gènere a totes les etapes de la ruta migratòria i també durant l’acollida i la integració d’aquestes persones a la nostra societat. Elles enfronten riscos específics i tenen menys probabilitats d’accedir als seus drets, degut a les desigualtats existents i a la discriminació a la que es veuen sotmeses.

 

El còmic.

El còmic pretén mostrar, a través de la història de la Zarah i els seus tres fills com a protagonistes, les necessitats humanitàries, els drets i les situacions de vulnerabilitat específiques en les que es troben les dones i nenes al llarg de les rutes migratòries, sobretot vinculades amb el dret a la salut, els drets sexuals i reproductius, el dret a l’educació i el dret a la pau i a una vida lliure de violències. Hem optat pel format de còmic documental, considerant, entre d’altres aspectes, la riquesa narrativa que presenta el còmic. Mitjançant la combinació de relat escrit i il·lustració, la proposta té la capacitat de commoure al lector/a d’una manera extraordinària. L’autora del còmic és la il·lustradora Cristina Bueno i ha estat editat juntament amb Norma Editorial, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

 

Coneix la història de la Zarah, la Mariam, la Rana i el Salim.

Es pot accedir a la versió digital de la publicació en tres idiomes (català, castellà i anglès) i a informació complementària, com la proposta pedagògica que recull iniciatives de treball en tres àmbits d’actuació diferenciats: l’àmbit de l’educació formal, l’educació no formal i el públic adult en general a: http://comicdocumental.obreelsulls.org/

Us convidem a compartir les vostres impressions i sensacions després de la lectura utilitzant el hastag #QuanTancoElsUllsRecordo

 

Treball amb el territori.

A partir del setembre es farà una distribució del recurs al Territori i es farà arribar informació detallada sobre les possibilitats d’implantació del projecte tot i que hi ha municipis que ja han vingut desenvolupant accions al llarg dels darrers mesos i voluntaris i voluntàries que van participar a la formació d’agents de sensibilització que es va portar a terme el passat dia 15 de juny, amb una representació de 18 alumnes de 8 Assemblees Locals/Comarcals de Barcelona, Lleida i Girona.

La Creu Roja, considera indispensable treballar en aquesta línia per tal de prevenir l’exclusió social, el racisme i la xenofòbia i contribuir a crear entorns favorables per a l’acollida i integració de les persones desplaçades forçosament a casa nostra des d’una mirada específica de gènere.

 

Per a més informació:

Àmbit de Cooperació Internacional,

Drets Humans i Dret Internacional Humanitari

dhumans@creuroja.org

93.300.65.65 (Ext: 30574)

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja