900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
“Quan tanco els ulls, recordo”, el còmic documental sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones.
31-07-2018
noti web comic
Imatge de la campanya "Quan tanco els ulls, recordo"
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

La Creu Roja sensibilitza i fa incidència arreu de Catalunya sobre els drets i les necessitats de les dones al llarg de totes les etapes de les rutes migratòries.

 

Una eina per fer incidència i sensibilització.

La Creu Roja presenta “Quan tanco els ulls, recordo”, el còmic documental de no-ficció desenvolupat per ser utilitzat com a eina d’incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones. En el marc del fenomen migratori que estem vivint, esdevé indispensable treballar per incorporar la perspectiva de gènere a totes les etapes de la ruta migratòria i també durant l’acollida i la integració d’aquestes persones a la nostra societat. Elles enfronten riscos específics i tenen menys probabilitats d’accedir als seus drets, degut a les desigualtats existents i a la discriminació a la que es veuen sotmeses.

 

El còmic.

El còmic pretén mostrar, a través de la història de la Zarah i els seus tres fills com a protagonistes, les necessitats humanitàries, els drets i les situacions de vulnerabilitat específiques en les que es troben les dones i nenes al llarg de les rutes migratòries, sobretot vinculades amb el dret a la salut, els drets sexuals i reproductius, el dret a l’educació i el dret a la pau i a una vida lliure de violències. Hem optat pel format de còmic documental, considerant, entre d’altres aspectes, la riquesa narrativa que presenta el còmic. Mitjançant la combinació de relat escrit i il·lustració, la proposta té la capacitat de commoure al lector/a d’una manera extraordinària. L’autora del còmic és la il·lustradora Cristina Bueno i ha estat editat juntament amb Norma Editorial, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

 

Coneix la història de la Zarah, la Mariam, la Rana i el Salim.

Es pot accedir a la versió digital de la publicació en tres idiomes (català, castellà i anglès) i a informació complementària, com la proposta pedagògica que recull iniciatives de treball en tres àmbits d’actuació diferenciats: l’àmbit de l’educació formal, l’educació no formal i el públic adult en general a: http://comicdocumental.obreelsulls.org/

Us convidem a compartir les vostres impressions i sensacions després de la lectura utilitzant el hastag #QuanTancoElsUllsRecordo

 

Treball amb el territori.

A partir del setembre es farà una distribució del recurs al Territori i es farà arribar informació detallada sobre les possibilitats d’implantació del projecte tot i que hi ha municipis que ja han vingut desenvolupant accions al llarg dels darrers mesos i voluntaris i voluntàries que van participar a la formació d’agents de sensibilització que es va portar a terme el passat dia 15 de juny, amb una representació de 18 alumnes de 8 Assemblees Locals/Comarcals de Barcelona, Lleida i Girona.

La Creu Roja, considera indispensable treballar en aquesta línia per tal de prevenir l’exclusió social, el racisme i la xenofòbia i contribuir a crear entorns favorables per a l’acollida i integració de les persones desplaçades forçosament a casa nostra des d’una mirada específica de gènere.

 

Per a més informació:

Àmbit de Cooperació Internacional,

Drets Humans i Dret Internacional Humanitari

dhumans@creuroja.org

93.300.65.65 (Ext: 30574)

 

Related Information
 
News search

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja