900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El Servei d’Acolliments Familiars de la Creu Roja a Barcelona celebra 25 anys
10-11-2018
Celebració_25anys_web
Durant la celebració, famílies acollidores han donat a conèixer el seu testimoni.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Des dels seus inicis el 1993, aquest servei ha proporcionat acolliment a 252 nens a través de 186 famílies.

L’acolliment familiar ofereix a l’infant l’entorn familiar afectiu i educatiu necessari per al seu desenvolupament social i personal mentre no és possible el retorn amb la seva família.

Amb motiu de la celebració, la Creu Roja ha organitzat un acte el 10 de novembre a Barcelona durant el qual infants i famílies acollidores han donat a conèixer el seu testimoni. També s’ha presentat un còmic i un curt d’animació per explicar el que representa l’acolliment familiar.

El Servei d’Acolliments de la Creu Roja a Barcelona ha celebrat el 10 de novembre el 25è aniversari. L’acte, al qual han assistit més d’un centenar de persones, ha tingut lloc a la seu de Creu Roja a Catalunya (c/ Joan d’Àustria, 120 de Barcelona).

L’acolliment familiar és un recurs temporal que garanteix als nens i nenes el dret a créixer en família, els ofereix estimació i comprensió i permet cobrir les necessitats fonamentals que tot infant té mentre no pugui tornar amb la seva família d’origen. Durant els darrers 25 anys, la Creu Roja ha gestionat l’acolliment de 252 infants en situació de desemparament a través de 186 famílies acollidores.

Durant l’acte commemoratiu, tres famílies acollidores i nois i noies ex-acollits han explicat la seva experiència. També han donat a conèixer dos recursos per ajudar a difondre què és l’acolliment familiar: d’una banda, el curtmetratge d’animació ‘Que no perdin el fil’ i, de l’altra, el còmic ‘Hi pintes molt’.

Aquesta publicació, editada per Artsmoved i la Creu Roja, és fruit del treball de les il·lustradores Flavita Banana, Cristina Bueno, Lyona i Monstruo Espagueti i pretén reflectir, a partir de la realitat d’adolescents que viuen en quatre centres residencials, el desig i la necessitat de l’acolliment familiar.

Prioritat: aconseguir més famílies acollidores

L’entitat porta a terme actualment diverses modalitats d’acolliment amb famílies alienes (sense vincle parentiu): l’acolliment simple, l’acolliment permanent, l’acolliment d’urgència i diagnòstic, l’acolliment especialitzat en UCAE (Unitats Convivencials d’Acció Educativa) i els programes amb famílies col•laboradores, una modalitat que permet oferir als infants una alternativa als centres residencials durant els caps de setmana o les vacances.

Una de les prioritats del servei és ampliar el banc de famílies disposades a atendre les necessitats dels col·lectius amb més dificultats per accedir a l’acolliment: nens i nenes majors de 7 anys, grups de germans o infants amb alguna dificultat especial.

 25 anys acompanyant famílies i infants

La Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui en té les competències.

Des d’aleshores, aquest servei ha comptat amb un equip humà per desenvolupar la seva tasca, acompanyant les famílies que voluntàriament assumeixen el compromís de l’acolliment amb el suport del voluntariat que fa possible que aquesta opció sigui cada vegada més coneguda i valorada; dels professionals que hi aboquen totes les seves capacitats i coneixements; i d’altres membres de la Creu Roja, de diverses assemblees locals i comarcals.

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja