900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
6 of each 10 people attended by Red Cross in social programs and of occupation are women
07-03-2019
imatge-web
Red Cross Youth launches a campaign to sensitise young and teenage on the importance of the empowerment of the women.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
En els projectes de lluita contra la pobresa, el percentatge de dones representa el 61%, mentre que en els de gent gran i persones cuidadores arriba al 72%.

El 2018, un total de 3.698 dones han participat en programes de formació i recerca de feina de la Creu Roja, de les quals un 26% han aconseguit reincorporar-se al mercat laboral.

Prop de 20.000 dones de col·lectius amb especial risc sanitari han estat ateses en diferents programes d’assistència i prevenció en salut.

Creu Roja Joventut llança la campanya ‘Dones amb poder, dones apoderades’ per sensibilitzar joves i adolescents sobre la importància de fomentar la  participació i l’apoderament de les dones en tots els àmbits.

Tot i els avenços aconseguits durant els darrers anys, la bretxa salarial i de pensions, la violència masclista, la precarització de les condicions laborals i els nivells més alts d’exclusió social entre les dones demostren que encara hi ha feina a fer per assolir la igualtat de gènere.

Durant l’any 2018, la Creu Roja ha donat suport a més de 48.716 dones en projectes d’intervenció social adreçats a col·lectius vulnerables (gent gran, lluita contra la pobresa i l’exclusió, discapacitat, etc...), així com en programes de formació i recerca de feina, xifra que representa el 60% del total de les persones ateses per l’entitat en aquests àmbits.

La institució humanitària ha fet públiques aquestes dades coincidint amb la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona. Amb motiu d’aquesta jornada, Creu Roja Joventut també ha llançat la campanya ‘Dones amb poder, dones apoderades’ amb l’objectiu de sensibilitzar joves i adolescents sobre la importància de fomentar la participació i el lideratge de les dones en els diversos àmbits i superar la desigualtat de gènere.


Lluita contra la pobresa, gent gran, ocupació i salut

Al llarg del 2018, s'han atès 19.433 dones (61% del total) a través dels programes de lluita contra la pobresa destinats a cobrir necessitats bàsiques d'alimentació, higiene, material escolar o subministraments d'aigua, llum i gas. Segons el darrer estudi de ‘L'Observatori’ de la Creu Roja (juny 2018), 1 de cada 4 persones ateses en aquests programes són dones soles amb infants a càrrec.

Aquestes dades posen en relleu que la pobresa no només afecta més les dones, sinó que hi ha una relació directa entre el procés d'empobriment i el de gènere, tal com destaca l’informe 'Monoparentalitat femenina i pobresa' (2018) de la Taula del Tercer Sector.

En el cas dels programes de gent gran i en els de persones cuidadores és on hi ha la proporció més alta de dones. Durant el 2018, la Creu Roja ha atès 18.044 dones (el 72% del total) a través de projectes de suport a domicili, envelliment actiu i teleassistència i 737 (71% del total) en programes adreçats a persones cuidadores familiars, com grups de suport emocional i capacitació.

La desigualtat de gènere existent a nivell social també es reflecteix en els projectes d’ocupació que porta a terme l’entitat, dels quals les dones són també les principals demandants. Durant el 2018, 3.698 dones (el 59% del total) han participat en programes de la Creu Roja destinats a promoure la formació i les oportunitats de trobar de feina, i un 26% han aconseguit reincorporar-se al mercat laboral.

A més, durant 2018, un total de 19.327 dones de col·lectius amb especial risc sanitari han estat ateses en diferents programes d’assistència i prevenció en salut. El treball per apoderar les dones i trencar estigmes i discriminacions per accedir amb igualtat als recursos sanitaris esdevé un dels eixos fonamentals d’actuació.


Projectes específics per a dones en situació d’alta vulnerabilitat

La Creu Roja porta a terme programes adreçats a dones que han patit violències de gènere. Del total de 4.103 dones ateses en aquest àmbit d’intervenció, la majoria (3.577) correspon al servei Atenpro de teleassistència mòbil per a víctimes de violència i la resta als projectes d’apoderament i lideratge.

Des de l’entitat també es desenvolupen accions específiques per a treballadores sexuals com  el projecte d’atenció integral a dones que exerceixen aquesta activitat en espais tancats de Barcelona (3.824 usuàries) i la Unitat Mòbil de Salut que atén aquest col·lectiu als carrers de Tarragona i Barcelona i els ofereix assessorament en la prevenció de malalties de transmissió sexual, acompanyament ginecològic, reducció de riscos davant consums i eines de negociació i prevenció de conductes violentes davant els clients.

A través de totes aquestes intervencions, la institució humanitària pretén contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, concretament de l’objectiu cinquè que busca aconseguir la igualtat i l’apoderament de totes les dones i nenes.

Tota aquesta tasca no seria possible sense el suport de les 16.396 persones voluntàries que la Creu Roja té a Catalunya, de les quals 9.494 són dones voluntàries, xifra que representa el 58% dels seus membres.


 

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja