900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Red Cross organises an informative meeting to promote the foster care
23-04-2019
foto-web
Nowadays, more than 600 families receive more than 1.000 boys in all Catalonia.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

El Servei d’Acolliments de la Creu Roja a Barcelona organitza una sessió informativa sobre l’acolliment familiar el 29 d'abril a les 19h a la biblioteca Vapor Vell de Sants (Passatge del Vapor Vell, 1 de Barcelona). L’acte té com a propòsit informar i sensibilitzar sobre aquest recurs i les seves responsabilitats.

L’acolliment familiar s’adreça a persones o famílies que vulguin acompanyar el creixement d’un infant o adolescent en situació de vulnerabilitat. Avui en dia, més de 600 famílies acullen uns 1.000 infants a tot Catalunya. Malgrat que l’acolliment és considerat la millor mesura de protecció per a la seguretat i desenvolupament personal de l’infant, encara són necessàries més famílies que s’hi impliquin.

A diferència de l’adopció, l’acolliment és un recurs temporal però requereix també un alt compromís. Mentre la família d’origen no disposi de les condicions per fer-se càrrec de l’infant o adolescent, la d’acollida ha d'estar disposada a prendre aquest paper respectant l'origen i la història de l'infant.


Qui pot acollir?

Qualsevol família que ofereixi un entorn de comprensió i estabilitat es pot plantejar acompanyar un infant en situació de vulnerabilitat durant un temps determinat de la seva vida. No es pretén substituir la família d’origen; de fet, l’infant hi mantindrà el contacte si es considera necessari.

En funció de les necessitats de l’infant i de la seva situació familiar, existeixen diferents modalitats d’acolliment: hi ha l’acolliment simple, l’acolliment permanent, l’acolliment d’urgència i diagnòstic, l’acolliment especialitzat en UCAE (Unitat Convivencial d’Acció Educativa) i els programes amb famílies col·laboradores durant els caps de setmana i vacances.


25 anys d’acolliments familiars

La Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui en té les competències. Us en podeu informar més trucant al 93 300 65 65, consultant el web acollimentfamiliar.org o a web.gencat.cat.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja