900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja organitza una sessió informativa per promoure els acolliments familiars
23-04-2019
foto-web
Avui en dia, més de 600 famílies acullen més de 1.000 infants a tot Catalunya.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
El Servei d’Acolliments de la Creu Roja a Barcelona organitza una sessió informativa sobre l’acolliment familiar el 29 d'abril a les 19h a la biblioteca Vapor Vell de Sants (Passatge del Vapor Vell, 1 de Barcelona). L’acte té com a propòsit informar i sensibilitzar sobre aquest recurs i les seves responsabilitats.

L’acolliment familiar s’adreça a persones o famílies que vulguin acompanyar el creixement d’un infant o adolescent en situació de vulnerabilitat. Avui en dia, més de 600 famílies acullen uns 1.000 infants a tot Catalunya. Malgrat que l’acolliment és considerat la millor mesura de protecció per a la seguretat i desenvolupament personal de l’infant, encara són necessàries més famílies que s’hi impliquin.

A diferència de l’adopció, l’acolliment és un recurs temporal però requereix també un alt compromís. Mentre la família d’origen no disposi de les condicions per fer-se càrrec de l’infant o adolescent, la d’acollida ha d'estar disposada a prendre aquest paper respectant l'origen i la història de l'infant.


Qui pot acollir?

Qualsevol família que ofereixi un entorn de comprensió i estabilitat es pot plantejar acompanyar un infant en situació de vulnerabilitat durant un temps determinat de la seva vida. No es pretén substituir la família d’origen; de fet, l’infant hi mantindrà el contacte si es considera necessari.

En funció de les necessitats de l’infant i de la seva situació familiar, existeixen diferents modalitats d’acolliment: hi ha l’acolliment simple, l’acolliment permanent, l’acolliment d’urgència i diagnòstic, l’acolliment especialitzat en UCAE (Unitat Convivencial d’Acció Educativa) i els programes amb famílies col·laboradores durant els caps de setmana i vacances.


25 anys d’acolliments familiars

La Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui en té les competències. Us en podeu informar més trucant al 93 300 65 65, consultant el web acollimentfamiliar.org o a web.gencat.cat.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja