900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
1.650 people moved away of the labour market find work thanks to Red Cross
29-04-2019
ocupació-web
More than 6.000 people have improved his competitions and labour opportunities.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

L’entitat ha millorat l’ocupabilitat de més de 6.000 persones a Catalunya durant el 2018.

El 59% de les persones que han participat en el Pla d’Ocupació són dones.

Un total de 1.650 persones, xifra que representa una quarta part de les persones ateses en el Pla d’Ocupació de la Creu Roja, han aconseguit incorporar-se al mercat laboral durant l’any 2018 a Catalunya. A través dels diversos programes d’ocupació impulsats per l’entitat, 6.328 persones han millorat les seves competències i oportunitats laborals. D’aquestes, 3.707 han estat dones (el 59%), les quals continuen sent la població que pateix més desigualtats i bretxes salarials per accedir al mercat laboral. La institució humanitària ha fet públiques aquestes dades coincidint amb la commemoració del Dia Internacional del Treball, que se celebra l’1 de maig.

Les actuacions del Pla d’Ocupació tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat i l’accés a oportunitats de feina per als col·lectius amb més dificultats (joves, majors de 45 anys, migrants...) i comprenen des d’orientació en la recerca de feina fins a inserció laboral, formació, itineraris personalitzats i pràctiques.

En aquest sentit, més de 2.700 persones s’han format per millorar les seves competències o aprendre un ofici  i augmentar així les possibilitats d’incorporar-se al món laboral. Les dones representen el 59% de les persones que han aconseguit ocupar-se i també el 57% de les que han rebut formació de l’entitat.

Aquestes dades no serien possibles sense la col·laboració de les empreses, una part fonamental per transformar el mercat de treball. El Pla d’Ocupació ha comptat amb 1.171 empreses col·laboradores  i 877 aliances empresarials, les quals han permès gestionar els 3.007 contractes firmats durant el 2018. Un 22% dels contractes han estat de més de sis mesos, 66 han estat indefinits i un 59% a temps complet.

A més, el Programa compta amb el suport d’administracions públiques a través dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil (POEJ ) i del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social cofinançats pel Fons Social Europeu i pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

La Creu Roja també ha impulsat diverses campanyes com #DesafíoMás45, que vol sensibilitzar sobre el potencial que les persones majors de 45 anys poden aportar a la societat i posar fi a la discriminació laboral que pateixen; i ‘Somos GO, una generació d’oportunitats’  una iniciativa per promoure el talent dels joves i millorar el seu posicionament.

A nivell estatal, la Creu Roja ha millorat l’ocupabilitat de més de 80.000 persones, de les quals 22.000 han accedit a una oportunitat laboral.

 

Related Information
  • Vídeo resum de les dades 2018 del Programa d’Ocupació a Catalunya.
     
  • Somos GO, una generació d’oportunitats.
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja