900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja insereix al mercat laboral prop de 1.500 persones en risc d’exclusió social a Catalunya
23-05-2019
poises
Més de 2.500 persones han rebut formació i han millorat les seves competències laborals.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.
Des de 2016 s’han format més de 2.586 persones i s’han establert 730 col·laboracions empresarials.

El 65% de les persones que han trobat feina són dones.

El programa s’ha finançat a través del Fons Social Europeu juntament amb el suport de diversos municipis i fons propis de l’entitat.


Un total de 1.421 persones, el 65% dones, han trobat feina gràcies al Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (POISES) que la Creu Roja va posar en marxa l’any 2016 amb l’objectiu de facilitar la incorporació al mercat laboral de col·lectius en alt risc d’exclusió.

Durant els tres anys de programa (2016-2018) hi han participat 3.365 persones, de les quals 2.586 han rebut formació i han millorat les seves competències laborals. De les persones que han format part del programa, 940 no tenien estudis i 1.017 únicament havien cursat l’Educació Secundària Obligatòria.

En el marc d’aquesta iniciativa s’han desenvolupat tres projectes d’ocupació diferents adreçats a dones, a persones majors de 45 anys i a col·lectius de difícil inserció. Les accions s’han dut a terme a vuit oficines de la Creu Roja  (Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Girona, Lleida i Mollerussa) amb el suport de 136 persones entre equip tècnic i voluntariat.

Aliances amb el món empresarial

Aquestes dades no haurien estat possibles sense la implicació de les empreses, una part fonamental per transformar el mercat de treball. En el Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social hi han col·laborat 730 empreses de diversos sectors professionals amb les quals s’han establert 3.863 aliances per promoure accions de formació, inserció laboral, pràctiques i assessorament.

El programa s’ha finançat a través del Fons Social Europeu i ha comptat amb el suport econòmic de diversos ajuntaments, així com amb fons propis de l’entitat.

A nivell estatal, el programa POISES ha permès que des de 2016 un total de 62.325 persones hagin millorat la seva empleabilitat i 25.800, el 60% dones, hagin accedit a una oportunitat laboral.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja