900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Red Cross organises an informative meeting to promote the foster care
13-06-2019
imatge_web2
The act has like aim inform and sensitise on this resource.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

El Servei d’Acolliments Familiars de la Creu Roja a Barcelona organitza, en colaboració amb la Generalitat, una sessió informativa sobre l’acolliment familiar el 13 de juny a les 19 h a la biblioteca Francesca Bonnemaison (C/Sant Pere Més Baix, 7, Ciutat Vella) de Barcelona.

Al nostre entorn hi ha molts nens i nenes que per diferents motius no poden viure amb les seves famílies d’origen. L’acolliment familiar permet a aquests infants viure en un entorn familiar mentre la seva família no pot atendre’ls. Per tant, és una mesura de protecció que ofereix als infants l’entorn familiar afectiu i educatiu necessari per al seu desenvolupament social i personal, mentre no és possible el retorn amb la seva familia.

Hi ha diferents modalitats d’acolliment per adaptar-se a les situacions de cada  infant i de cada família, i la durada pot ser de mesos, anys o, de vegades, fins que els nens o nenes es fan grans. En totes les situacions, els infants mantenen la relació amb la seva família.

L’acte té com a propòsit informar i sensibilitzar sobre aquest recurs i les seves responsabilitats

Qui pot acollir?
Qualsevol família que ofereixi un entorn de comprensió i estabilitat es pot plantejar acompanyar un infant en situació de vulnerabilitat durant un temps determinat de la seva vida.
L’acolliment és un recurs temporal però requereix d’un alt compromís. Mentre la família d’origen no disposi de les condicions per fer-se càrrec de l’infant o adolescent, la d’acollida ha d'estar disposada a prendre aquest paper respectant l'origen i la història de l'infant.

25 anys d’acolliments familiars

La Creu Roja gestiona des del 1993 el Servei d’Acolliments Familiars a les comarques de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui en té les competències.

I tu? Creus que la teva pot ser una familia acollidora? Si vols més informació contacta amb nosaltres al 93 300 65 65 i consulta la web acollimentfamiliar.org o  web.gencat.cat

 

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja