900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja atiende a más de 400 personas mayores que han sufrido o están en riesgo de sufrir maltrato
13-06-2019
bon_tracte_web
El proyecto 'Buen trato a las personas mayores' promueve el trato adecuado y la protección frente al maltrato.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

La infantilització, la restricció de drets o la manca de respecte a la seva autonomia, llibertat o capacitats són alguns dels exemples més comuns de tracte inadequat que es cometen cap a la gent gran.

Des de fa tres anys, el projecte “Bon tracte a les persones grans” promou el tracte adequat i la protecció enfront del maltractament.


Amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa, que se celebra el 15 de juny, la Creu Roja vol conscienciar sobre aquesta realitat i mostrar el seu compromís per promoure un marc positiu de convivència, lliure i sense discriminació, vers les persones grans.

Segons dades de l'ONU, només durant l'últim any, aproximadament 1 de cada 6 persones majors de 60 anys van sofrir algun tipus d'abús en les seves comunitats.

Davant aquesta realitat, la Creu Roja té en marxa des de fa tres anys el projecte “Bon Tracte a les Persones Grans: promoció del tracte adequat i protecció enfront del maltractament”.  En el marc d’aquesta iniciativa, durant l’any 2018 s’han atès a Catalunya 435 persones grans que han patit o han estat  en situació de risc de patir algun tipus de maltractament. En tot l’estat s’han atès més de 3.500 persones.

El maltractament de les persones d´edat avançada és una problemàtica social que afecta la salut i els drets humans de milions de persones grans a tot el món. Es tracta, per tant,  d'un assumpte que mereix l'atenció i resposta de tota la societat, començant per l'àmbit més pròxim d'aquest sector de la població, per promoure una convivència en la qual no existeixi aquest tipus de violència.

Alhora, la institució vol visibilitzar situacions i missatges que moltes vegades, de forma inconscient o involuntària, es tenen sovint vers les persones grans i que atempten contra la seva dignitat i drets. Alguns exemples són la infantilització, la sobreprotecció, la reducció de la seva autonomia, l'abandonament, la solitud o la imatge pejorativa de l'envelliment i la vellesa que de vegades es transmet a nivell públic.

A Catalunya, durant l’any 2018, la Creu Roja va donar suport a 26.000 persones a través dels diferents projectes adreçats a la gent, de les quals el 71% eren dones, que són les més vulnerables de patir maltractaments.
 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja