900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja ha atendido cerca de 5.000 persones solicitantes de asilo y refugiadas durante 2018
20-06-2019
DM_Refugiades_web
20 de junio, Día Mundial de las personas refugiadas
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.
La majoria de les persones ateses procedeixen de Geòrgia (35%), Veneçuela (18%), Colòmbia (14%), El Salvador (8%) i Ucraïna (8%).

Més de 400 persones han rebut suport en la recerca d’ocupació, de les quals un 46% ha aconseguit una feina.

La Creu Roja mostra a la campanya #EtNecessitenAProp els reptes i dificultats que afronten les persones refugiades i com col·laborar en la seva acollida i integració.


Durant el 2018 la Creu Roja a Catalunya ha atès 4.991 persones sol·licitants d’asil i refugiades, xifra que representa un increment respecte a les 3.299 de l’any anterior. Les nacionalitats majoritàries de les persones usuàries han estat georgiana (35%), veneçolana (18%), colombiana (14%), salvadorenca (8%) i ucraïnesa (8%). El 40% de les persones ateses han estat dones.

En el marc del Dia Mundial de les persones refugiades, la Creu Roja recorda la importància que els estats renovin i enforteixin el seu compromís amb la Convenció de Refugiats de 1951 i reforcin els pilars d’un enfocament coordinat a llarg termini per protegir les persones refugiades. Aquest enfocament hauria d’assegurar l’existència de vies legals i segures perquè el dret d’asil sigui una realitat a Europa.

Moltes persones que busquen refugi a la Unió Europea són rebutjades a les fronteres, de vegades sense tenir en compte la seva situació ni la necessitat de garantir la seva seguretat i protecció, en oposició directa a un dels principis fonamentals de la Convenció sobre Refugiats de 1951. Aquesta situació, unida a l’escassetat de vies legals, implica més riscos per a la seguretat de les persones refugiades.

Itineraris personalitzats d’inserció laboral

La Creu Roja Catalunya treballa amb les persones sol·licitants d’asil i refugiades des de fa 30 anys i desenvolupa una àmplia resposta humanitària per donar-los suport en els processos d’acollida i integració.

La intervenció de l’entitat consta de diverses fases que cobreixen des de la primera acollida fins a la integració i l’autonomia dels participants, amb una durada aproximada de 18 a 24 mesos.

Per a això, la Creu Roja dissenya itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral que cobreixen les necessitats bàsiques dels refugiats i sol·licitants de Protecció Internacional. Durant l’any passat, des de l’àmbit d’ocupació es va donar suport en la recerca de feina a 406 persones, un 46% de les quals ha trobat una ocupació malgrat les dificultats.

També se’ls ha ofert, entre d’altres, serveis de suport jurídic, psicològic, traducció i interpretació, aprenentatge de l’idioma, ajuts econòmics, formació, orientació i intermediació laboral.

Ara que són aquí, #EtNecessitenAProp

Amb l’objectiu de conscienciar sobre els reptes i dificultats que afronten les persones sol·licitants de Protecció Internacional a Catalunya, la Creu Roja compta amb la campanya de sensibilització Ara que són aquí, #EtNecessitenAProp, que disposa d’una web, un joc interactiu i infografies per explicar com funciona el sistema d’acollida i com es pot col·laborar en la integració de les persones refugiades: http://www.lamaletaquemaspesa.com/juego/ca.html

 

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja