900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja distribueix més de 1,8 milions de quilos d’aliments entre població vulnerable
03-07-2019
Rebost
El Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD).
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Els aliments es repartiran entre més de 102.000 persones amb la col·laboració de 291 entitats amb què la Creu Roja treballa a Catalunya. 

Aquest Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD).

La Creu Roja a Catalunya distribuirà  més de 1,8 milions de quilos d'aliments entre persones vulnerables dins de la primera fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària que s'està portant a terme. La institució humanitària treballarà amb 291 entitats per repartir aliments entre 102.523 persones. En el marc d’aquest programa, durant l’any passat la Creu Roja ja va distribuir més de 5,7 milions de quilos d’aliments que van arribar a 97.890 persones beneficiàries.

El Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, i inclou el repartiment total de més de 96 milions de quilos d'aliments a tot l’estat.

En conjunt, la distribució dels aliments la duen a terme la Creu Roja i la Federació de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Els aliments distribuïts són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge.

En la cistella d'aliments d'aquest any s'han fet actualitzacions i s'han incorporat algunes novetats. Així, es lliuraran cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre i oli d'oliva.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Creu Roja, la Federació de Bancs d'Aliments i d'experts en nutrició dels Ministeris.


Privació material severa

Segons l’11è informe de L’Observatori de la Creu Roja, un 70% de les famílies ateses per l’entitat a Catalunya en projectes de lluita contra la pobresa pateix pobresa cronificada i gairebé un 80% pobresa material severa.

L’estudi posa en relleu que més de la meitat de les famílies té despeses iguals o superiors als ingressos, amb un grau de privació material severa del 78,7%, i que un 41% d’aquestes persones no poden menjar regularment carn o peix.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja