900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Councils of Red Cross to warn fires and know like acting in case that they produce
07-08-2019
Intervenció_incendi
In fires, Red Cross is prepared to deploy Teams of Immediate Answer in Emergencies.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

L'estiu és una època de l'any en què hem de tenir especial cura i extremar les precaucions en l'entorn natural per prevenir incendis. Si tenim en compte que el 95% dels incendis forestals són provocats a través de l'acció humana, és fonamental dur a terme accions que ens permetin evitar-los.

Els incendis forestals tenen un greu impacte en la vegetació i la fauna, a més de suposar un risc per a la població. Per tant, posar en marxa mesures de prevenció en aquest sentit, són vitals per salvar vides i salvar els nostres boscos.

Algunes actuacions que cada persona pot dur a terme quan visiti un entorn natural són:

-    No fer focs.
-    Apagar bé les cigarretes i no deixar les burilles a la muntanya.
-    Recollir les nostres escombraries, especialment objectes de vidre que puguin provocar incendis.

També són importants les mesures d'autoprotecció com ara:

-    Si anem a fer senderisme, conèixer bé el terreny.
-    Si ens trobem amb un incendi, el primer que hem de fer és trucar al 112.
-    Seguir sempre fidelment la informació que se'ns traslladi des dels organismes oficials.
-    Si el foc és de gran densitat, ens hem d'allunyar de la zona, sempre anant costa avall i evitar posar-nos en línia amb el foc.
-    No hem d'intentar creuar les flames, ja que podem quedar-nos sense sortida.


Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) Núm.15: protegir la vida dels ecosistemes terrestres

El ODS 15 se centra a protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, el maneig sostenible dels boscos, combatre la desertificació i aturar i revertir la degradació de la terra i la pèrdua de biodiversitat.

La desforestació i la desertificació -provocades per les activitats humanes i el canvi climàtic- suposen grans reptes per al desenvolupament sostenible i han afectat les vides i els mitjans de vida de milions de persones en la lluita contra la pobresa. Els boscos cobreixen gairebé el 31% de la superfície del nostre planeta i mantenen des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem. Al voltant de 1.600 milions de persones depenen dels boscos per a la seva subsistència. A més, es calcula que els insectes i altres portadors de pol·len tenen un valor per a l'economia alimentària mundial de més de 170.000 milions d'euros anuals. Cada any desapareixen 13 milions d'hectàrees de bosc i la degradació persistent de les zones àrides ha provocat la desertificació de 3.600 milions d'hectàrees.


Equips de Resposta Immediata en Emergències de Creu Roja

L'Organització compta amb Equips de Resposta Immediata en Emergències, compostos per personal voluntari entrenat per donar la millor atenció a persones damnificades per aquest tipus de situacions. En incendis, la Creu Roja està preparada per desplegar aquests equips amb els quals donar atenció amb relació a Intervenció Psisocial, Logística i Alberg provisional, Assistència Sanitària i Recerca i Salvament, sempre en coordinació i com a auxiliar dels poders públics.


Els Equips de Sensibilització i Informació en Emergències (ESIE)

Davant d'una emergència com ara un incendi, la Creu Roja també compta amb els Equips de Sensibilització d'Informació davant Emergències (ESIE). Aquests equips estan especialitzats a atendre de forma precisa i ràpida les necessitats d'informació de la població, i dels nens, nenes, adolescents i joves en particular davant un desastre, així com activitats d'oci i temps lliure que facin més suportables aquesta situació d'emergència.

El suport dels col·laboradors davant emergències

La Creu Roja compta amb suports fonamentals en la seva intervenció amb la població afectada per una emergència.
Un és el conveni que manté amb la Fundació Solidaritat Carrefour gràcies al qual s'han distribuït articles de primera i aliments, a persones afectades per una situació d'emergència com pot ser un incendi.

Un altre dels col·laboradors és Aneabe, a través de la creació del Banc d'Aigua Solidari en 2016, amb el qual es té com a objectiu garantir, en cas de desastre natural, el subministrament d'aigua envasada a través de les empreses associades a ANEABE, en quantitat i qualitat suficient a les persones afectades i de forma àgil i coordinada.

 

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja