900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Carrefour i la Creu Roja recullen material escolar en 27 supermercats de Catalunya
05-09-2019
Infància1
Un centenar de voluntaris i voluntàries de la Creu Roja recolliran material escolar.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L’objectiu és reduir l’impacte econòmic que suposa la compra de material escolar per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat i contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4.

Un centenar de voluntaris i voluntàries de la Creu Roja recolliran material (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors) en 27 establiments de Carrefour a Catalunya.

 

La Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja desenvolupen l’onzena edició de la "Tornada a l'Escola Solidària", una iniciativa que tindrà lloc els propers dies 6 i 7 de setembre arreu de l’Estat amb què les dues entitats recolliran material escolar per a famílies amb nens i nenes en edat escolar que estiguin travessant per dificultats econòmiques.

Aquesta iniciativa té com a objectiu reduir l'impacte econòmic que suposa l'inici del nou curs per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat i contribuir a aconseguir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4. També ajudar a apoderar els menors en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar.

En el cas de Catalunya, la campanya es durà a terme als establiments de Carrefour de les localitats següents: Badalona, Barberà del Vallès, Cabrera, Cornellà, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat (Gran Via), Barcelona (La Maquinista i Glòries), el Prat de Llobregat, Terrassa (Montserrat i Vallès), Manresa, Granollers, Igualada, L’Ametlla del Vallès, Martorell, Olèrdola, Santa Susana, Sant Fruitós, Sant Cugat del Vallès, Vic, Tarragona, Reus, Lleida, Girona, Olot i Figueres (Nou Centre). En el cas de Santa Susanna, la campanya s’ampliarà fins el 8 de setembre.

En total, un centenar de voluntaris i voluntàries de Catalunya i 3.500 de tot l’Estat atendran les persones que s'acostin a les taules instal·lades als centres de Carrefour que participen en aquesta iniciativa solidària i recolliran el material escolar (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors, etc.) que donin. Posteriorment, les diferents assemblees locals s’encarregaran de distribuir el material escolar entre les famílies usuàries amb menors a càrrec.

Enguany, Carrefour arrenca aquesta edició amb la donació directa de 121.000 euros en material escolar, recursos amb els quals calcula poder donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria de 6.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat de tot l’Estat. Un punt de partida al qual se sumaran les aportacions que realitzi la ciutadania en el marc de la campanya.
 
En la passada edició de la "Tornada a l'Escola Solidària", la Fundació Solidaritat Carrefour, amb la seva aportació i la de la ciutadania, va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 63.649 euros a favor de la infància en situació de vulnerabilitat a Catalunya. A nivell de tot l’Estat aquesta xifra va ser de 583.939 euros que van permetre donar cobertura a les necessitats de més de 19.000 menors.


Àrees de col·laboració

La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives que tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L’abril de 2017, ambdues institucions van renovar per tres anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l'atenció d'afectats per emergències i catàstrofes. En aquest àmbit, la Fundació Solidaritat Carrefour dona suport també al desenvolupament, formació i manteniment de 26 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) especialitzats en Intervenció Psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes de catàstrofes com als seus familiars.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa Carrefour en matèria d'acció social arreu de l’Estat. Dóna suport especialment a projectes en benefici de la infància amb discapacitat o en exclusió social. Ajuda les persones en situació de vulnerabilitat i intervé en operacions d'emergència arreu de l’Estat. Igualment, promou la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i fomenta la participació dels empleats del grup en les diferents iniciatives socials.

La Creu Roja és una institució humanitària amb més de 150 anys d’història que treballa a favor de les persones vulnerables, tant a nivell nacional com internacional, duent a terme accions de prevenció, cura, emergència i recuperació i desenvolupament, gràcies als seus més de 16.000 voluntaris i voluntàries de Catalunya i 200.000 arreu de l’Estat. Per a més informació, consulta www.creuroja.org.

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja