900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja insta a formar a la ciudadanía en primeros auxilios para responder ante situaciones de emergencia
13-09-2019
FORMACIO_primers_auxilis_web
Durante 2018, Cruz Roja en Cataluña ha formado a 14.056 personas en primeros auxilios.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

7 de cada 10 persones a Catalunya no té cap formació sobre primers auxilis.

Durant el 2018, la Creu Roja ha impartit 1.229 cursos en aquest àmbit per formar 14.056 persones a tot Catalunya.

L’entitat llança la campanya ‘Saber és Salvar’ que compta amb una pàgina web amb informació de cursos i materials de sensibilització sobre primers auxilis.
 

Els primers auxilis són fonamentals per salvar una vida, alleugerir el patiment o disminuir el risc de seqüeles. Per aquest motiu, la Creu Roja considera que augmentar el nombre de persones formades en aquest àmbit, ja des de l’escola, i actualitzar aquests coneixements de manera sistemàtica cada 3 o 4 anys esdevenen reptes prioritaris a nivell social.

En aquest sentit, durant el 2018, la Creu Roja a Catalunya ha impartit 1.229 cursos de primers auxilis i ha format un total de 14.056 persones.

L’Estudi sobre el coneixement dels primers auxilis, que la Creu Roja va presentar a principis d’aquest any, posa en relleu que 7 de cada 10 persones a Catalunya no té cap formació en primers auxilis per actuar adequadament davant una situació d’urgència, xifra que s’allunya de les dades de països com Noruega, Alemanya, Àustria i Islàndia on el percentatge de gent preparada per afrontar una emergència oscil·la entre el 75% i el 95% de la població.

El document destaca la importància de buscar nous formats de formació sobre primers auxilis per arribar a més gent, així com la necessitat d'incloure aquests coneixements obligatòriament en els plans d’estudi escolars des de la infantesa i l'adolescència. A més, constata la importància de reciclar-se cada 3 o 4 anys, aproximadament, per recordar i aprendre nous continguts.


Campanya ‘Saber és salvar’

Arran de l’estudi, la Creu Roja ha posat en marxa la campanya ‘Saber és Salvar’ amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de formar-se per actuar davant de situacions d’emergència.

A la pàgina web de la campanya, www.primersauxilis.org,  s’ofereix informació sobre els diferents cursos organitzats per l’entitat en aquest àmbit (tant bàsics com especialitzats), així com documentació d’actualitat, vídeos i materials de sensibilització.

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja