900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Red Cross urges to train to the citizens in first aids to respond in an emergency
13-09-2019
FORMACIO_primers_auxilis_web
During 2018, Red Cross in Catalonia has trained to 14.056 people in first helps.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

7 de cada 10 persones a Catalunya no té cap formació sobre primers auxilis.

Durant el 2018, la Creu Roja ha impartit 1.229 cursos en aquest àmbit per formar 14.056 persones a tot Catalunya.

L’entitat llança la campanya ‘Saber és Salvar’ que compta amb una pàgina web amb informació de cursos i materials de sensibilització sobre primers auxilis.
 

Els primers auxilis són fonamentals per salvar una vida, alleugerir el patiment o disminuir el risc de seqüeles. Per aquest motiu, la Creu Roja considera que augmentar el nombre de persones formades en aquest àmbit, ja des de l’escola, i actualitzar aquests coneixements de manera sistemàtica cada 3 o 4 anys esdevenen reptes prioritaris a nivell social.

En aquest sentit, durant el 2018, la Creu Roja a Catalunya ha impartit 1.229 cursos de primers auxilis i ha format un total de 14.056 persones.

L’Estudi sobre el coneixement dels primers auxilis, que la Creu Roja va presentar a principis d’aquest any, posa en relleu que 7 de cada 10 persones a Catalunya no té cap formació en primers auxilis per actuar adequadament davant una situació d’urgència, xifra que s’allunya de les dades de països com Noruega, Alemanya, Àustria i Islàndia on el percentatge de gent preparada per afrontar una emergència oscil·la entre el 75% i el 95% de la població.

El document destaca la importància de buscar nous formats de formació sobre primers auxilis per arribar a més gent, així com la necessitat d'incloure aquests coneixements obligatòriament en els plans d’estudi escolars des de la infantesa i l'adolescència. A més, constata la importància de reciclar-se cada 3 o 4 anys, aproximadament, per recordar i aprendre nous continguts.


Campanya ‘Saber és salvar’

Arran de l’estudi, la Creu Roja ha posat en marxa la campanya ‘Saber és Salvar’ amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de formar-se per actuar davant de situacions d’emergència.

A la pàgina web de la campanya, www.primersauxilis.org,  s’ofereix informació sobre els diferents cursos organitzats per l’entitat en aquest àmbit (tant bàsics com especialitzats), així com documentació d’actualitat, vídeos i materials de sensibilització.

 

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja