900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Pobresa intermitent i fragilitat social
Pobresa intermitent i fragilitat social - 12è estudi
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
portada_observatori12
25-10-2019 | Studies | Other
intermittent poverty and social fragility - 12th study
The study shows that despite the hopeful results that were obtained in 2018, the condition of people who have managed to escape from a situation of intermittent poverty is extremely fragile.

 

Els resultats d’aquest estudi posen de manifest sobre com des de les entitats socials hem d’enfocar les accions encaminades a aportar ajuts concrets, com ara la distribució d’aliments, de targes de prepagament que permeten apoderar les famílies en risc de vulnerabilitat, el pagament de subministraments, però també oferint solucions a mitjà termini, com són l’accés als programes d’ocupació per tal de facilitar-ne la inserció sociolaboral de qualitat, autèntica clau de volta de l’èxit de la intervenció per combatre el risc de pobresa.

El 12è estudi de l'Observatori fa palès com les persones que hi tenen dret, no accedeixen de manera fàcil i ràpida a un dret social en construcció com és la Renda Garantida de Ciutadania, encara en ple desplegament. Aquesta situació ja es va identificar en l’estudi anterior, i ha de fer que la Creu Roja participi encara més activament en aquest procés d’informació i d’acompanyament als usuaris que hi haurien d’accedir.

En definitiva, l’estudi actual ens ha de permetre reflexionar sobre quina és l’evolució de l’exclusió després d’una dècada de crisi econòmica i com haurem de combatre tots plegats un fenomen social que ha esdevingut estructural per a una àmplia base de la nostra societat.

Related Information
Contacte

Address: c/ Joan d'Àustria 118
08018 Barcelona

Telephone: 900 22 11 22

 

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja