900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Red cross attends to 3.500 women through the service ATENPRO of Attention and Protection to Victims of Violence of Gender
25-11-2019
atenpro_web2
21,5% of the users of the service ATENPRO participate also in others Red Cross program's.
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

L’organització els ofereix també atenció integral i complementària a través de projectes per cobrir necessitats bàsiques (ajudes alimentàries, beques escolars...) i de programes d’empoderament, suport psicosocial i ocupabilitat.

Creu Roja Joventut llança la campanya ‘L’amor construeix, no destrueix’ per sensibilitzar sobre la construcció positiva de les relacions de parella i la desmitificació de l’amor romàntic.


Durant el 2018 la Creu Roja ha atès un total de 3.577 dones a Catalunya a través del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere (ATENPRO), xifra que arriba a 16.000 dones des que l’any 2004 va entrar en vigor la llei integral contra la violència

L’entitat humanitària, però, considera prioritari abordar la situació de violència que pateixen aquestes dones i els seus fills i filles de forma integral i complementària per prevenir l’exclusió social. Per aquest motiu, el 21,5% de les usuàries del servei ATENPRO participen també en altres programes d’atenció de la Creu Roja.

D’aquestes, gairebé la meitat reben algun tipus d’ajut  per accedir a alimentació, beques escolars i cobrir altres necessitats bàsiques. Un 30% participen en projectes on es treballen l’empoderament i la seva recuperació psicosocial, i un 12% prenen part en programes que promouen l’ocupabilitat laboral.


Els infants, víctimes silenciades de les violències

Els menors també són víctimes de de la situació de violència exercida contra les mares i, per aquest motiu, són una prioritat per a la Creu Roja: de fet, el 58% de les usuàries de l’entitat que han patit violència de gènere tenen fills a càrrec.

L’Observatori contra la violència domèstica i de gènere del Poder Judicial està estudiant l´afecte directe d´aquestes violències també sobre els fills, ja que les dones estan protegides però el seu entorn proper encara no.  

En aquest sentit, la institució  procura atenció psicosocial a aquests infants, contribuint a reparar danys i a donar patrons positius perquè puguin desenvolupar-se com a persones autònomes i lliures.


Campanya ‘L’amor construeix, no destrueix’

Des de Creu Roja Joventut, enguany s’ha posat en marxa la campanya ‘L’amor construeix, no destrueix’ per sensibilitzar sobre la construcció positiva de les relacions de parella i la desmitificació de l’amor romàntic i a favor de relacions sanes. A través d’aquesta iniciativa es vol facilitar a la població eines per detectar i prevenir conductes violentes dins de la parella

L’organització humanitària també promou la prevenció d´aquestes violències masclistes entre la població més jove a diferents nivells i impulsa espais d´oci nocturn lliures d´agressions sexuals amb el suport de les voluntàries i voluntaris de l’entitat.


Abordatge de la violència des de diversos àmbits

Però les violències ver les dones i les nenes es donen en múltiples espais i situacions i, per això,  la institució també pretén afavorir la igualtat entre dones i homes nouvinguts de totes les edats amb els quals treballa amb la diplomàcia humanitària als seus països d´origen a través de programes específics d’ apoderament de les dones.

Alhora es procura que no es pugui exercir altres tipus de violència sobre dones, com la mutilació genital femenina de les nenes en els seus països d´origen, i es promou la cura de les persones que es dediquen al treball sexual i pateixen violències masclistes, així com la vigilància dels processos de tràfic d´esser humans, en concret de les dones que es dediquen a aquest tipus de treball.

 

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja